16:13 28.09.2012

ЄС видiлив понад EUR1 млн для боротьби зi сказом в Українi - голова Держветфiтослужби

2 хв читати

Генеральний директорат Європейської Комiсiї з охорони здоров'я i захисту прав споживачiв (DG SANCO) видiлив понад EUR1 млн на створення буферної зони на територiї чотирьох українських областей для запобiгання поширенню сказу.

Згiдно з повiдомленням на офiцiйному веб-сайтi Мiнiстерства аграрної полiтики та продовольства України, буферну зону площею 70 кв. км буде створено на територiї Волинської, Львiвської, Iвано-Франкiвської та Закарпатської областей, прилеглих до територiї ЄС.

"На територiї країн Європейського Союзу проводиться суцiльна iмунiзацiя диких тварин з метою зупинення поширення сказу. Й наразi директорат SANCO видiлив понад EUR1 млн для створення буферної зони площею 70 кв. км за периметром таких прикордонних областей, як Волинська, Львiвська, Iвано-Франкiвська та Закарпатська", - наводяться в повiдомленнi слова голови Державної ветеринарної та фiтосанiтарної служба України Володимира Горжеєва.

За його словами, в Українi щорiчно видiляється в середньому близько 100 млн грн на проведення протиепiзоотичних заходiв, з них понад 42 млн грн спрямовується на профiлактику сказу, зокрема, на вакцинацiю сiльгосптварин та iмунiзацiю диких тварин у п'яти областях.

"Оскiльки цих коштiв недостатньо для здiйснення комплексу заходiв iз профiлактики сказу на всiй територiї України, планується збiльшити державне фiнансування", - йдеться в повiдомленнi.

На думку голови Держветфiтослужби, при пiдготовцi держбюджету на 2013 рiк необхiдно передбачити кошти на iмунiзацiю диких тварин на всiй територiї України, видiливши додатковi 42 млн грн.

"Також пропонується передбачити додаткове фiнансування у розмiрi 85 млн грн для проведення масштабної кампанiї в найнебезпечнiших щодо сказу зонах", - зазначив В.Горжеєв.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА