10:31 01.10.2012

Сьомін має намір домогтися компенсації від "Динамо" за дострокове розірвання контракту

3 хв читати
Сьомін має намір домогтися компенсації від "Динамо" за дострокове розірвання контракту

Звільнений із київського "Динамо" російський тренер Юрій Сьомін має намір домагатися від керівництва українського клубу компенсації за дострокове розірвання контракту.

"З приводу розірвання контракту є порушення, в обов'язковому порядку повинна бути компенсація. Юридичним супроводом займатиметься Дмитро Селюк, при якому я і підписував контракт з київським "Динамо", - сказав він в інтерв'ю програмі "Великий футбол" на телеканалі "Україна" в неділю.

У свою чергу футбольний агент, колишній віце-президент донецького "Металурга" Д.Селюк впевнений, що президент "Динамо" Ігор Суркіс розрахується зі своїм тренером, тому що це питання імені та престижу клубу. "З юридичної точки зору я гарантую, що у Сьоміна виграшна ситуація. У нього ще півтора року контракту. Клуб за всіма законами ФІФА має йому виплатити до кінця контракту. Я думаю, буде все чесно і солідно", - сказав він.

Д.Селюк також зазначив, що формулювання про звільнення за низькі спортивні результати є не зовсім коректним, оскільки за період своєї роботи в "Динамо" Юрій Сьомін приніс для клубу в залік УЄФА 35 балів. Тільки легендарний Валерій Лобановський приніс 48 балів, Йожеф Сабо приніс 16, Олексій Михайличенко - 13, Анатолій Дем'яненко – п’ять балів.

Він також навів приклад, що в свій час президент "Шахтаря" Рінат Ахметов особисто повідомив про звільнення з клубу німецькому фахівцеві Бернду Шустеру і виплатив всі гроші, які належали тому, до завершення контракту.

Д.Селюк впевнений, що призначення в "Динамо" Олега Блохіна було підготовлено заздалегідь, і президенту клубу потрібен був лише привід, щоб звільнити Юрія Сьоміна.

Як повідомлялося, після зміни головного тренера "Динамо" Суркіс заявив, що Ю.Сьоміну не буде компенсації. "У Сьоміна був чинний контракт до 2014 року. Цей контракт передбачав півтора року "недоторканного періоду". Тобто до 30 липня 2012 р. я не мав права його звільняти. Я чітко виконав умови цього контракту. Також, згідно з угодою, в разі фінішу в чемпіонаті України нижче першого місця, команда має потрапити до групового етапу Ліги чемпіонів через кваліфікацію. Цього року команда, не виконавши першого завдання, виконала друге. Але в контракті також був пункт, згідно з яким тренера можуть звільнити "за низькі спортивні результати". Саме за цим пунктом Сьоміна і було звільнено з посади. Якщо Юрій Павлович вважає, що я йому щось винен - ​​є юристи. Зрозуміло, що при розірванні контракту я йому виплачувати нічого не зобов'язаний. Ми розійшлися без компенсації", - сказав він.

24 вересня "Динамо" оголосило про розрив відносин із російським фахівцем Юрієм Сьоміним, який 23 грудня 2010 року підписав контракт з київським клубом терміном на три з половиною року.

Це був другий прихід Ю.Сьоміна в "Динамо". Він працював з "біло-синіми" з грудня 2007 по травень 2009 року, після чого повернувся в московський "Локомотив". З "Динамо" російський наставник у 2009 році став чемпіоном України і дійшов до півфіналу Кубка УЄФА.

25 вересня було оголошено про підписання чотирирічного контракту з "Динамо" О.Блохіним, який залишив національну збірну України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА