11:33 02.10.2012

Соратники Тимошенко відвідають її в лікарні для обговорення стратегії об'єднаної опозиції

2 хв читати
Соратники Тимошенко відвідають її в лікарні для обговорення стратегії об'єднаної опозиції

Найближчим часом екс-прем'єра України Юлію Тимошенко мають намір відвідати її політичні соратники, повідомляє українська служба радіо "Свобода".

Як розповів радіо заступник голови партії "Батьківщина" Григорій Немиря, він разом із керівником центрального виборчого штабу об'єднаної опозиції "Батьківщина" Олександром Турчиновим та головою ради об'єднаної опозиції Арсенієм Яценюком мають намір відвідати Ю.Тимошенко й обговорити ситуацію в країні та стратегію роботи об'єднаної опозиції до виборів.

За його словами, майбутня зустріч стала можливою тільки після "лежачого протесту" Ю.Тимошенко.

"Дві доби Юлія Тимошенко просто лежала на підлозі, у коридорі лікарні, змусивши своєю стійкістю і незламністю їх піти на ці поступки. Якщо нам вдасться побачити Юлію Володимирівну, говоритимемо про те, що треба робити в цій ситуації, яка погіршується з кожним днем, яка стосується наступу на свободу слова, на інші громадянські права. Це може бути остання можливість перед виборами мати таку зустріч", - зазначив політик.

За словами Г.Немирі, протест екс-прем'єра тривав з 16:00 28 вересня до 13:00 30 вересня.

Як повідомлялося, 28 вересня керівництво Качанівської виправної колонії не дозволило Ю.Тимошенко зустрітися з представниками опозиції А.Яценюком, О.Турчиновим і Г.Немирею. На знак протесту екс-прем'єр лягла на бетонну підлогу.

У Державній пенітенціарній службі України заявили, що народні депутати влаштовували провокації в лікарні й вимагали проведення наради в палаті Ю.Тимошенко.

30 вересня прес-служба Державної пенітенціарної служби повідомила, що керівництво Качанівської колонії в порядку винятку дозволило екс-прем'єру провести зустрічі зі своїми однопартійцями, але зустріч має тривати не більше ніж півтори години.

Печерський районний суд Києва 11 жовтня 2011 року засудив Ю.Тимошенко до семи років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів із Росією в 2009 році.

Екс-прем'єр відбуває покарання в Качанівській виправній колонії в Харкові з кінця грудня 2011 року. 9 травня її перевели до ЦКЛ №5 для проходження курсу лікування. Лікування та реабілітація екс-прем'єра здійснюються за рекомендаціями лікарів із берлінської клініки "Шаріте".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Макрон вирушить до Нової Каледонії на тлі заворушень, які там не вщухають

Зеленський запросив президента Анголи Лоренсу взяти участь у Саміті миру, а також відвідати Україну

Покровськ залишається оперативною метою російських військ, попри відкриття нового фронту на Харківщині - британська розвідка

Лондон передав у дар Україні автомобілі в межах програми Ulez для використання в гуманітарних цілях

Десятеро українських військових пройшли в Нідерландах навчання з обслуговування винищувачів F-16

ДБР викрило правоохоронців із Донецької області, які безпідставно нарахували понад 2,6 млн грн бойових доплат підлеглим

"Суспільне" розширює виробництво власного контенту на "Першому" і продовжить обмін контентом із усіма учасниками марафону "Єдині новини"

Запобіжний захід для заступника міністра агрополітики Дмитрасевича збережено - Апеляційна палата

Від початку доби відбулося 37 бойових зіткнень, найгарячіша ситуація на покровському напрямку - Генштаб

Ініціатива щодо посилення української ППО вже зібрала майже мільярд євро - МЗС Німеччини

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА