17:45 02.10.2012

Наглядову місію Кокса та Кваснєвського призупинено на час парламентських виборів в Україні і буде відновлена після їх завершення

2 хв читати

Наглядову місію екс-президента Польщі Олександра Кваснєвського та екс-президента Європарламенту Пета Кокса за справами екс-прем'єра Юлії Тимошенко і екс-глави МВС Юрія Луценка призупинено на час парламентських виборів в Україні, і буде продовжено після їх завершення

Такі результати слухання проміжної доповіді П.Кокса і Кваснєвський, яка відбулася у вівторок у Брюсселі в рамках засідання конференції президентів Європарламенту, повідомив після завершення засідання президент ЄП Мартін Шульц

За його словами, цю місію призупинено для того, щоб імена двох європейських політиків не використовували під час нинішніх виборів.

"Ми продовжимо місію після виборів, коли почне формуватися новий уряд", - сказав М.Шульц.

Він знову наголосив, що "головна мета цієї місії була - не спостереження за виборами, а поліпшення гуманітарної ситуації з тими, хто страждає".

М.Шульц також заявив, що має намір поінформувати прем'єр-міністра України Миколу Азарова про результати сьогоднішнього обговорення телефоном у середу.

Як повідомлялося, П.Кокс і Кваснєвський стали спостерігачами від Європейського парламенту за судовими процесами над екс-прем'єром Юлією Тимошенко і розпочали роботу 11 червня. Відповідні домовленості були досягнуті між прем'єр-міністром України Миколою Азаровим і президентом Європарламенту Мартіном Шульцем.

Пізніше їх мандат було розширено: окрім справ Ю.Тимошенко, вони також спостерігали за справами екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка і колишнього тимчасово виконувача обов'язків міністра оборони Валерія Іващенка, а також за підготовкою до майбутніх парламентських виборів в Україні.

Раніше повідомлялося, що звіт П.Кокса і Кваснєвський буде заслухано в рамках Конференції президентів за участю М.Шульца та лідерів політичних груп.

Парламентські вибори в Україні мають відбутися 28 жовтня 2012 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА