09:35 03.10.2012

У Брюсселі задоволені зняттям із розгляду законопроекту про криміналізацію наклепу в Україні

2 хв читати
У Брюсселі задоволені зняттям із розгляду законопроекту про криміналізацію наклепу в Україні

Стурбованість Європейського Союзу у зв'язку з планами криміналізації наклепу відкинуто після відповідного рішення Верховної Ради України.

"Новини з Києва про рішення українського парламенту не продовжувати далі з проектом закону, що вводить поправки до Кримінального і Кримінально-процесуального кодексів із метою криміналізації наклепу, відкинули нашу стурбованість щодо цього проекту закону", - повідомив прес-секретар європейського комісара з питань розширення та європейської політики сусідства Штефана Фюле Пітер Стано в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" у вівторок.

Водночас П.Стано нагадав, що в Європейській Комісії "пильно стежать за цим питанням в контакті з експертами Ради Європи, ОБРЄ та українськими журналістами".

"Як ми заявили раніше, перспективи внесення законодавчих поправок збільшили нашу стурбованість щодо можливого негативного впливу на свободу засобів масової інформації, особливо під час виборчої кампанії", - нагадав він.

Як повідомлялося, 2 жовтня Верховна Рада України ухвалила рішення про скасування прийнятого раніше у першому читанні проекту закону "Про внесення змін до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів України щодо посилення відповідальності за посягання на честь, гідність та ділову репутацію людини".

Відповідне питання було винесено на розгляд українського парламенту у вівторок першим, "за" проголосували 349 народних депутатів.

18 вересня Верховна Рада України ухвалила в першому читанні законопроект народного депутата фракції Партії регіонів Віталія Журавського "Про внесення змін до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів України щодо посилення відповідальності за посягання на честь, гідність та ділову репутацію людини". Документ пропонує доповнити Кримінальний кодекс України статтею 145-1 "наклеп".

25 вересня стартувала Всеукраїнська акція протесту "Захисти своє право знати. Скажи ні закону про наклеп" проти ухвалення цього закону. Акцію підтримала низка відомих ЗМІ.

Того ж дня В.Журавський зареєстрував проект постанови про скасування рішення Верховної Ради України про ухвалення в першому читанні проекту закону про наклеп. Він наголосив, що сподівається на підтримку з боку парламенту цієї постанови. За словами депутата, він залишається на тих самих політичних позиціях і вважає давно назрілою необхідність посилення відповідальності за наклеп.

З критикою законопроекту про криміналізацію наклепу виступив президент України Віктор Янукович.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок ворожої атаки дронів на Харків постраждали п'ятеро дорослих і восьмирічна дитина

У результаті російських обстрілів у Херсонській області за добу поранено одного жителя, пошкоджено дві багатоповерхівки, навчальний заклад

Російські війська за добу понад 340 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Сили Оборони за добу ліквідували 860 окупантів, два засоби ППО та один літак противника

РФ вночі атакувала "шахедами" Дніпропетровську область, пошкоджено багатоповерхівку, виникли пожежі

Ворожі БПЛА вночі було збито в Харківській, Херсонській та Дніпропетровській областях

Сили оборони за добу завдали авіаударів по семи районах розташування противника, засобами ППО знищено одну ракету Х-59/69

На фронті за добу відбулося 95 бойових зіткнень

Війська РФ за добу завдали п’яти ракетних і 69 авіаударів, вночі знищено 23 із 24 ударних дронів, які атакували Україну

У Фінляндії перешкоди GPS посилилися, коли почалися атаки українських БПЛА на енергетичну інфраструктуру РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА