11:59 03.10.2012

МЗС розраховує, що парламент врахує міжнародні зобов'язання України під час розгляду питання про заборону пропаганди гомосексуалізму

2 хв читати
МЗС розраховує, що парламент врахує міжнародні зобов'язання України під час розгляду питання про заборону пропаганди гомосексуалізму

Міністерство закордонних справ України розраховує, що Верховна Рада під час розгляду в другому читанні проекту закону про заборону пропаганди гомосексуалізму врахує міжнародні зобов'язання України.

"Безумовно, народні депутати України вільні у своїй діяльності вносити будь-які законодавчі ініціативи відповідно до їхнього розуміння настроїв у суспільстві. Водночас МЗС розраховує, що під час подальшого розгляду цього законопроекту в його тексті буде повністю враховано міжнародні зобов'язання України в частині захисту прав людини в цілому та меншин (сексуальних - ІФ) зокрема", - повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" директор департаменту інформаційної політики МЗС Олег Волошин, коментуючи ухвалення Верховною Радою України в першому читанні відповідного законопроекту в середу.

Як повідомлялося, Верховна Рада України 2 жовтня проголосувала в першому читанні за законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів (щодо захисту прав дітей на безпечний інформаційний простір). За ухвалення проекту закону проголосували 289 народних депутатів із 350, що зареєструвалися в залі.

Автори законопроекту пропонують встановити відповідальність за дії, що пропагують стосунки сексуального характеру між особами однієї статі, зловживання свободою діяльності друкованих ЗМІ або використання теле- і радіоорганізацій для пропаганди гомосексуалізму.

Крім того, автори законопроекту пропонують доповнити статтю Кримінального кодексу про покарання за ввезення, виготовлення або розповсюдження творів, що пропагують культ насильства, жорстокості, расової та національної або релігійної нетерпимості і дискримінації, положенням про такі дії щодо поширення гомосексуалізму.

Ініціатори законопроекту: народні депутати Євген Царьков (фракція Компартії України), Катерина Лук’янова (фракція "НУ-НС"), Павло Унгурян (фракція "БЮТ-Батьківщина"), Юлія Ковалевська (фракція Партії регіонів), Тарас Чорновіл (позафракційний) та Лілія Григорович (фракція "НУ-НС").

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Відомо про трьох постраждалих, серед них дитина, в результаті ракетного удару по Одесі - ОВА

У результаті денного обстрілу Харкова пошкоджено гаражі, постраждалих немає - Синєгубов

Ворог завдав ракетного удару по інфраструктурі Шостки Сумської області – ОВА

У Дніпровському районі внаслідок обстрілу РФ загинув чоловік - ОВА

Зеленський: Путін боїться нас дуже сильно, тому що не впевнений у собі. Упевнені та сміливі люди не погрожують цивілізації ядерною зброєю

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА