11:25 04.10.2012

Відвід головуючому судді на розгляді апеляції на рішення про виплату боргу "ЄЕСУ" перед Міноборони РФ залишили без задоволення

2 хв читати
Відвід головуючому судді на розгляді апеляції на рішення про виплату боргу "ЄЕСУ" перед Міноборони РФ залишили без задоволення

Апеляційний господарський суд Києва залишив без задоволення заявлений представником корпорації "Єдині енергетичні системи України" відвід судді Віктору Шапрану, головуючому на розгляді апеляції на рішення про виплату українським урядом понад 3,2 млрд грн боргу "ЄЕСУ" перед Міноборони РФ.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", на початку судового засідання Апеляційного господарського суду Києва під час розгляду зазначеної апеляції представник "ЄЕСУ" Олександр Ковальчук заявив відвід головуючому судді В.Шапрану, мотивувавши це тим, що апеляційний суд дуже швидко призначив справу до розгляду і це може свідчити про упередженість судді під час розгляду апеляції.

"Незважаючи на те, що повний текст рішення був лише 19 вересня о 15:00, Апеляційний господарський суд Києва вже через день, 21 вересня, ухвалив постанову про узяття скарги до розгляду і призначив дату розгляду. Дуже швидкі терміни виготовлення рішення (суду першої інстанції - ІФ), швидке передання матеріалів справи - ці обставини викликають сумніви в неупередженості суддів", - сказав представник корпорації "ЄЕСУ".

При цьому він наголосив, що за кілька годин суд не міг здійснити всі дії, необхідні відповідно до Кримінально-процесуального кодексу і порядку призначення справ до розгляду.

Представник Міноборони РФ висловив думку про те, що доводи представників корпорації "ЄЕСУ" не обґрунтовані і відвід судді задоволенню не підлягає. Представник Кабінету Міністрів України поклався на розсуд суду.

Після цього суд пішов до нарадчої кімнати для ухвалення рішення щодо заявленого відводу.

Відвід судді було залишено без задоволення.

У четвер колегія суддів Апеляційного господарського суду Києва розглядає апеляційні скарги Кабінету Міністрів України, Держказначейства, корпорації "ЄЕСУ" на рішення Господарського суду Києва за позовом Міноборони РФ до Кабміну і Держказначейства за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача ЄЕСУ, про стягнення 3239652 269,73 грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА