14:07 04.10.2012

Кабмін не надавав гарантій фінзобов’язань "ЄЕСУ" і просить скасувати рішення суду про виплату боргу перед Міноборони РФ

2 хв читати

Представник Кабінету Міністрів на розгляді апеляції на рішення про виплату україським урядом боргу корпорації "ЄЕСУ" перед Міноборони РФ просить колегію суддів Апеляційного господарського суду Києва скасувати рішення першої інстанції, мотивуючи це тим, що уряд України не надавав жодних гарантій виконання фінансових зобов'язань "ЄЕСУ".

"Зазначене рішення є незаконним та необґрунтованим. Уряд не надавав жодних гарантій "ЄЕСУ". Листи прем'єр-міністра Павла Лазаренка від 1996 року Віктору Черномирдіну - це звичайне листування між головами урядів, яке не тягне за собою жодних фінансових зобов'язань", - сказала представник Кабміну під час судового засідання в четвер.

За її словами, Госпсуд Києва проігнорував, що третя особа – "ЄЕСУ" - існує наразі, а тому як самостійний господарюючий суб'єкт має відповідати за фінансові відносини, а не Кабінет Міністрів.

За словами представника Кабміну, суд першої інстанції ухвалив рішення з порушенням норм матеріального та процесуального права.

"Рішення суду першої інстанції просимо скасувати, а в задоволенні позову Міноборони відмовити", - сказала представник українського уряду в своїх поясненнях.

Після цього головуючий суддя Віктор Шапран поцікавився в учасників процесу, чи готові вони до розгляду апеляційної скарги "ЄЕСУ", яку в четвер ухвалив суд. Учасники процесу попросили у суду час для ознайомлення з цією апеляційною скаргою, в суді оголошено перерву на 15 хвилин.

Раніше представник Держказначейства також висловився за скасування рішення Господарського суду Києва.

У задоволенні частини клопотань про витребування документів у справі суд відмовив. Розгляд ще низки клопотань про витребування документів відкладено до того моменту, як учасники процесу нададуть пояснення.

Апеляційний Господарський суд Києва у четвер, 4 жовтня, розглядає апеляцію на рішення Господарського суду Києва про виплату українським урядом Міністерству оборони РФ понад 3,1 млрд грн (близько $390 млн) боргу корпорації "Єдині енергетичні системи України" (ЄЕСУ).

19 вересня поточного року Господарський суд Києва частково задовольнив позов Міноборони РФ щодо боргу "ЄЕСУ", зобов'язавши Україну виплатити російській стороні 3 млрд 113 млн 53 тис. 506 грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА