18:40 04.10.2012

Пріоритети США стосовно України: вільні парламентські вибори та звільнення Тимошенко - помічник держсекретаря Хаммер

2 хв читати
Пріоритети США стосовно України: вільні парламентські вибори та звільнення Тимошенко - помічник держсекретаря Хаммер

Державний департамент США підтверджує свої пріоритети стосовно України: вільні та справедливі парламентські вибори і звільнення екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

Про це в четвер під час інтернет-конференції повідомив помічник держсекретаря з питань громадських справ Державного департаменту США з питань пріоритетів зовнішньої політики США Майкл Хаммер (Mike Hammer), відповідаючи на запитання агентства "Інтерфакс-Україна".

Зазначивши, що питання України, так само як і Грузії, нещодавно обговорювалося у рамках зустрічі міністрів ЄС та НАТО, помічник держсекретаря сказав: "Ми працюємо з європейськими партнерами, наполегливо закликаючи (українську владу - ІФ) до прозорості та до того, щоб вони (вибори - ІФ) були вільними, справедливими і дозволили українському народу обрати своїх майбутніх лідерів. І ми продовжуватимемо це робити ".

М.Хаммер навів як приклад нещодавні парламентські вибори в Грузії. "Якщо подивитися на те, що відбулося в Грузії, то дуже обнадіює бачити такі вибори, які дозволили грузинському народу обрати своїх лідерів. І Україна має дивитися і бачити, що та як робить її сусід, для того, щоб це відбулося (і в Україні - ІФ)", - пояснив він.

Помічник держсекретаря знову підтвердив позицію США щодо екс-прем'єра Юлії Тимошенко. "Ми залишаємося стурбованими тим, що колишній прем'єр-міністр Тимошенко залишається в ув’язненні. Її має бути звільнено", - заявив він, додавши, що ця ситуація не сприяє клімату виборчої кампанії.

"Це питання, яке є першочерговим для інтересів США та європейських. Ми працюємо разом, і ми просуватимемося вперед, намагаючись робити це знову, працювати для того, щоб гарантувати, що ці вибори відбудуться так, як цього заслуговує український народ", - заявив М.Хаммер.

За його словами, США готові підтримати "моніторингові зусилля".

"Ми сфокусовані на тому і намагаємося закликати (українську владу - ІФ) до прозорих, вільних і справедливих виборів в Україні. Ми постійно закликаємо звільнити екс-прем'єра Тимошенко та покінчити з вибірковим переслідуванням в Україні. Це питання, яке у фокусі нашої уваги. Ми робимо все, що ми можемо, щоб переконати українську владу провести ці вибори вільно та справедливо", - ще раз зазначив позицію США стосовно України помічник держсекретаря.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна розпочала переговори про укладання угоди з безпеки з Португалією

Чоловіки мобілізаційного віку матимуть змогу отримати паспорт громадянина України або паспорт для виїзду за кордон лише на території країни

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

Рішення про призупинення консульських послуг для українських чоловіків мобілізаційного віку за кордоном спрямоване на забезпечення справедливості - Кулеба

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

Байден: Буквально в найближчі кілька годин ми почнемо відправляти в Україну військову допомогу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА