12:18 10.10.2012

Німецькі лікарі, як очікується, приїдуть до Тимошенко 14-15 жовтня

2 хв читати
Німецькі лікарі, як очікується, приїдуть до Тимошенко 14-15 жовтня

Приїзд до України німецьких лікарів, що лікують екс-прем'єра Юлію Тимошенко, очікується 14-15 жовтня, повідомила перший заступник міністра охорони здоров'я України Раїса Моїсеєнко.

"Зараз ми очікуємо їхнього приїзду наступного тижня. Поки що задекларовано орієнтовно 14-15 жовтня. До цього планувалося, що вони приїдуть 8 жовтня, але візит не відбувся", - сказала вона на прес-конференції в середу в Києві.

Р.Моісеєнко зазначила, що їй невідомо про якесь погіршення стану здоров'я Ю.Тимошенко.

За її словами, зараз проходить планове лікування екс-прем'єра, прописане німецькими фахівцями. Воно полягає в посиленні рухового режиму.

Відповідаючи на запитання журналістів, коли запланована виписка Ю.Тимошенко з лікарні, перший заступник міністра відповіла:

"Відповідно до стандартів МОЗ та європейських стандартів, курс лікування у разі захворювання такого типу досягає максимуму в 2-3 тижні. На сьогоднішній день у нас практично 5 місяців лікування".

Р.Моісеєнко наголосила, що лікуванням екс-прем'єра займаються німецькі лікарі, і їхні рекомендації щодо виписки Ю.Тимошенко "будуть узяті до відома".

Печерський районний суд Києва 11 жовтня 2011 року засудив Ю.Тимошенко до семи років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів із Росією в 2009 році.

Екс-прем'єр відбуває покарання в Качанівській виправній колонії в Харкові з кінця грудня 2011 року. 9 травня її було переведено до харківської лікарні залізничників для проходження курсу лікування. Лікування та реабілітація екс-прем'єра відбувається за рекомендаціями лікарів з берлінської клініки "Шаріте".

На 15 жовтня призначено засідання у справі про зловживання у корпорації "Єдині енергетичні системи України" (ЄЕСУ), якою свого часу керувала Ю.Тимошенко. Судові засідання відбуваються у Харкові, але на жодному з них Ю.Тимошенко не була присутня через стан здоров'я.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА