13:37 10.10.2012

Україна проведе інституційну реформу у сфері виконання Угоди про асоціацію з ЄС у 2012-2014 рр.. - Хорошковський

2 хв читати
Україна проведе інституційну реформу у сфері виконання Угоди про асоціацію з ЄС у 2012-2014 рр.. - Хорошковський

Україна проведе інституційну реформу у сфері виконання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС протягом 2012-2014 рр.., заявив перший віце-прем'єр України Валерій Хорошковський.

Як повідомляє прес-служба першого віце-прем'єра, таким чином він прокоментував розпорядження Кабінету Міністрів "Деякі питання проведення інституційної реформи у сфері виконання майбутньої Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом", яку було ухвалено на засіданні уряду в середу.

В.Хорошковський нагадав, що 19 грудня 2011 року на черговому Саміті Україна - ЄС завершилися переговори щодо Угоди про асоціацію, згідно з якою визначається якісно новий формат відносин на принципах "політичної асоціації та економічної інтеграції".

"З метою підготовки до імплементації майбутньої Угоди про асоціацію уряд ухвалив розпорядження "Деякі питання проведення інституційної реформи у сфері виконання майбутньої Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом", згідно з якою затверджено Концепцію та План проведення інституційної реформи у сфері виконання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Передбачається провести інституційну реформу протягом 2012-2014 рр..", - заявив перший віце-прем'єр.

За його словами, на першому етапі необхідно буде розробити національний механізм координації діяльності із реалізації Угоди про асоціацію, на другому - підготувати програму імплементації Угоди та інформаційно-комунікаційну стратегію підвищення рівня обізнаності громадськості з питань європейської інтеграції, на третьому - удосконалити систему управління персоналом і механізм залучення і використання допомоги ЄС.

В.Хорошковський додав, що ухвалення акта сприятиме залученню допомоги ЄС (близько 10 млн євро) на підтримку роботи щодо підготовки до впровадження Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

НАТО виступило із заявою, засудивши гібридну діяльність РФ і запевнивши, що це не завадить і далі підтримувати Україну

Саміт миру стане першим реальним шансом розпочати відновлення справедливого миру

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА