17:21 10.10.2012

В Україні діє система, що дає змогу виявляти порушення закону про вибори, - регіонал Кожара

2 хв читати

Партія регіонів створила цілу систему, яка дозволяє виявляти і знаходити будь-які порушення закону про вибори, заявив народний депутат, заступник голови Партії регіонів із питань міжнародної політики Леонід Кожара на зустрічі з членами місії Парламентської асамблеї Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ) в середу.

"І хоча вже зареєстровано десятки порушень, але жодне з них не є серйозним порушенням виборчого законодавства. Ми також підготували спеціальний звіт щодо цих порушень, який розповсюджуємо серед усіх спостерігачів", - наводить слова депутата прес-служба Партії регіонів.

За його словами, Україна очікує близько 5 тис. міжнародних спостерігачів на виборах. "Така величезна кількість спостерігачів відображає стан розвитку демократії в країні. Наприклад, під час останніх виборів у Росії там було близько 700 спостерігачів, хоча Росія значно більша країна, ніж Україна", - сказав Л.Кожара.

"В Україні вибори відбуваються кожні півтора року. Це обумовлює те, що постійна політична виборча кампанія заважає політикам здійснювати необхідні реформи, а деякі з них взагалі лише проголошують популістські гасла. Але, з іншого боку, від виборів до виборів Україна набуває все більше традицій демократії", - зазначив депутат.

Політик також звернув увагу членів місії ОБСЄ на те, що за всіма соціологічними опитуваннями Партія регіонів лідирує у виборчих перегонах. Її рейтинг коливається від 23% до 29%. "А от хто посідає друге місце, наразі точно невідомо. Адже останніми тижнями партія Кличка, відомого боксера, швидко набуває популярності", - додав він.

"Наша позиція дуже чітка і непохитна: ми - саме та партія, якій найбільш невигідно перекручування результатів виборів. На цю тему вже було й кілька заяв президента України. Неодноразово на цьому наголошував і прем'єр-міністр. Ми виступаємо за прозорі і чесні вибори, які буде проведено на основі принципів свободи та демократії", - наголосив парламентар.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В одному з районів Полтавської області в результаті атаки дронів пошкоджено енергетичну інфраструктуру

На Харківщині з-під обстрілів евакуйовано понад 9 тис. 900 осіб - Синєгубов

На Харківщині за добу три мирні жителі загинули, 33 постраждали через ворожі обстріли

Уночі російські БПЛА атакували два об'єкти енергетичної інфраструктури

У Херсонській області за добу у результаті обстрілів п'ятеро людей дістали поранення, є влучання в житлові квартали та сільгосппідприємства

Окупанти за добу завдали понад 450 ударів по Запорізькій області, використовували артилерію і БПЛА

Сили оборони за добу ліквідували понад 1200 окупантів, 36 артсистем і один літак противника

Війська РФ хочуть наблизитися до Харкова в межах досяжності ствольної артилерії

Засобами ППО збито всі 13 ударних БПЛА, які атакували вночі Україну

Кабмін затвердив положення про центри рекрутингу ЗС України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА