11:48 11.10.2012

КМІС опублікував новий рейтинг політсил: "УДАР" випереджає "Батьківщину" вже на 3,7%

3 хв читати

Якби вибори до Верховної Ради відбувалися в середині вересня нинішнього року, то, відповідно до результатів опитування, у голосуванні брали б участь 69% виборців України, свідчать результати опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС).

При цьому, згідно з результатами дослідження, оприлюдненими на сайті КМІС, найбільше прихильників мали б такі партії та об'єднання: Партія регіонів - 23% опитаних, партія "УДАР Віталія Кличка" - 15,9%, Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" - 12,2%, Комуністична партія України - 8,1%, Всеукраїнське об'єднання "Свобода" - 3,4%, партія "Україна - Вперед!" - 2,6% і Радикальна партія - 1,1% респондентів.

Решта партій зібрали менше ніж 1% голосів респондентів кожна. Зокрема, Соціалістична партія зібрала лише 0,9% голосів, "Наша Україна" - 0,8%, партія "Зелені" - 0,5% і стільки само - всі інші разом узяті.

19,9% опитаних заявили, що ще не визначилися, за кого голосуватимуть і чи голосуватимуть узагалі, а 11,1% опитаних заявили, що точно не мають наміру брати участь у виборах.

КМІС також публікує рейтинг політсил серед тих опитаних, які мають намір брати участь у виборах і вже визначилися зі своїми симпатіями. Згідно з ним за Партію регіонів віддала б голоси рівно третина (33,3%) виборців, готових брати участь у виборах, за "УДАР Віталія Кличка" - 23%, за ВО "Батьківщина" - 17,7%, за КПУ - 11,7% і за ВО "Свобода" - 5% опитаних.

Решта партій не долають 5-відсоткового бар'єра, необхідного для проходження до Верховної Ради за списками: за партію "Україна - Вперед!" готові віддати голоси 3,7% респондентів, які планують брати участь у виборах, за Радикальну партію - 1,6%, за СПУ - 1,3%, "Нашу Україну" - 1,2%, "Зелених" - 0,7% та інших разом узятих - також 0,7%.

"Відповідно до інших результатів опитування, найбільше занепокоєння серед виборців, як і раніше, викликають питання покращення економіки, створення нових робочих місць і політичної стабільності в країні", - йдеться в прес-релізі КМІС.

Опитування проводилося 12-23 вересня 2012 року. "Методом інтерв'ю було опитано 2012 респондентів, які проживають у всіх областях України (включно з містом Києвом) і в Криму за стохастичною вибіркою, репрезентативною для населення України віком від 18 років. Опитувальник і всі результати опитування належать AlphaVu", - повідомляє КМІС.

Як повідомлялося, AlphaVu - це американська (м. Вашингтон) організація, яка здійснює політичні дослідження.

Згідно з результатами опитування, що проводили КМІС і AlphaVu з 1 по 18 вересня, за Партію регіонів проголосували б 22% виборців, "УДАР" - 14%, об'єднану опозицію - 13%, Комуністичну партію - 9%, за Всеукраїнське об'єднання "Свобода" і за партію "Україна - Вперед!" були готові проголосувати 4% і 3% респондентів відповідно.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

"Укрзалізниця" продовжила маршрут Dnipro City Express до Синельникова

Сирський про потребу в "мобілізації 500 тис.": Після аудиту це число суттєво зменшено

Приїждже російське населення повинне буде виїхати з Криму й інших окупованих територій - Ташева

У суботу в Україні буде сухо, лише на сході вночі невеликий дощ, удень 16-21° тепла

Із 1 квітня вартість транспортної картки в Києві зросте до 75 грн

2,1 тис. закладів культури залишаються на тимчасово окупованих територіях із 2022 року

Під час атаки РФ на об'єкти "Нафтогазу" обійшлося без постраждалих і серйозних пошкоджень - Чернишов

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА