12:29 11.10.2012

У місії спостерігачів ENEMO занепокоєні закритістю роботи окружних виборчкомів і ситуацією зі ЗМІ в Україні

1 хв читати

Місія Європейської мережі організацій зі спостереження за виборами (ENEMO) занепокоєна непрозорістю роботи окружних виборчих комісій в Україні та великою кількістю замін у дільничних виборчих комісіях.

Як повідомив координатор місії довгострокових спостерігачів Ельмір Цамич на прес-конференції в четвер у Києві, система засідань за зачиненими дверима та відсутність доступу до проектів документів обмежує право представників політичних партій повною мірою брати участь у процесі ухвалення рішень.

"Серйозне занепокоєння викликають у нас ті факти, що досить часто робота окружних виборчих комісій відбувається у форматі за зачиненими дверима, немає доступу до проекту розглянутих рішень", - наголосив він.

Крім того, він повідомив, що, за даними місії, окружні виборчкоми вже зробили заміни 1500 членів дільничних виборчкомів, що викликає необхідність їх навчання. За його словами, занепокоєння також викликає факт висунення "технічних" кандидатів у депутати як від партій, так і самовисуванців.

У свою чергу голова ENEMO Пітер Навотні зазначив, що продовжує викликати занепокоєння ситуація з засобами масової інформації. "Постійно посилюється тиск на певні джерела ЗМІ, тут ми говоримо про телеканал TVі, також про місцеві ЗМІ. Це газета "Гривня" в Миколаєві та телеканал "Херсон плюс", - наголосив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА