15:53 15.10.2012

У зниклої в Сирії журналістки Кочнєвої українське громадянство, Москва і Київ докладають зусиль для її звільнення - МЗС РФ

2 хв читати

Посольство Росії разом із представниками України вживає заходів для звільнення журналістки Анхар Кочнєвої, яку, як повідомлялося раніше, було викрадено в Сирії, повідомив офіційний представник МЗС РФ Олександр Лукашевич.

"Нині Посольство Росії в Дамаску в координації з українськими представниками докладає енергійних зусиль для прояснення ситуації та вжиття заходів щодо звільнення А.Кочнєвої", - йдеться в його коментарі, розміщеному на сайті відомства в понеділок.

Російський дипломат пояснив, що у А.Кочнєвої було українське громадянство. За його словами, журналістка активно співпрацювала з низкою російських видань і телеканалів.

Раніше на сторінці подруги А.Кочнєвої Дарини Мітіної в "Живому журналі" з'явився запис про викрадення журналістки.

"Є інформація, що Анхар Кочнєву викрадено за 20 кілометрів від Хомса поблизу міста Аль-Кусейр", - йшлося повідомленні.

Раніше в понеділок прес-секретар Міністерства закордонних справ України Олександр Дикусаров повідомив агентству "Інтерфакс-Україна", що в Сирії бойовики викрали українку, яка поїхала до цієї країни як перекладач для знімальної групи одного з російських телеканалів.

"За даними, які ми отримали від міграційної служби в Сирії, жінка, 1972 року народження, є громадянкою України. Вона перетнула сирійський кордон 22 вересня цього року через міжнародний аеропорт Дамаска на запрошення однієї з громадських організацій", - розповів він.

"За інформацією, яку ми отримали від знімальної групи одного з російських телеканалів, з яким громадянка України останнім часом працювала перекладачем, упродовж 12-13 жовтня вона виходила з ними на зв'язок. У телефонному режимі громадянка України підтвердила факт свого викрадення 9 жовтня... і насильного утримання бойовиками основного сирійського опозиційного воєнізованого угруповання Вільної сирійської армії", - додав О.Дикусаров.

Прес-секретар МЗС додав, що умови утримання викраденої жінки нині задовільні, і зазначив, що ані сама українка, ані її родичі до Посольства України в Сирії та МЗС України не зверталися.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли Суми та 17 прикордонних сіл у Сумській і Чернігівській областях, є поранений

У російському полоні перебувають 32 представники українських медіа - Мінкультури

У Чернігові в приміщенні банку стався вибух, пошкоджено будівлю

Чергова петиція за припинення зупинки руху наземного транспорту під час повітряних тривог у Києві набрала потрібну кількість голосів

Ворог за добу втратив 1040 осіб

За добу на Харківщині одна загибла, 20 постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

Уночі окупанти пошкодили об'єкт "Укренерго" в Сумській області та призвели до відключення обладнання "Харківобленерго"

Ворожий дрон пошкодив високовольтну лінію електропередач у Червоногригорівській ОТГ

Ворог продовжує обстрілювати Херсонську область

Сили оборони відбили 31 атаку на авдіївському і 36 на бахмутському напрямку, загалом за добу відбулося 125 бойових зіткнень

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА