16:02 15.10.2012

Янукович розпорядився вжити заходів для звільнення українки, викраденої в Сирії

1 хв читати
Янукович розпорядився вжити заходів для звільнення українки, викраденої в Сирії

Президент України Віктор Янукович доручив МЗС України та іншим відповідним органам держвлади вжити заходів для звільнення громадянки України Анхар Кочнєвої, викраденої в Сирії.

"У Сирії зникла журналістка, громадянка України, яка працювала для російських телеканалів. Я невідкладно доручив з’ясувати всі обставини інциденту та захистити права й інтереси громадянки України", - цитує слова В.Януковича прес-служба глави держави в понеділок.

Президент також зазначив, що триматиме цю справу на особистому контролі: "Хоч би де працювали або перебували наші громадяни, їхні захист і безпека є для української держави найвищим пріоритетом. Захист життя та безпеки українців - це питання честі мундира кожного нашого військового і кожного українського дипломата".

Як повідомлялося, посольство Росії разом із представниками України вживає заходів для звільнення журналістки А.Кочнєвої 1972 р. н., яку викрали в Сирії. Журналістка активно співпрацювала з цілою низкою російських видань і телеканалів.

Раніше на сторінці подруги А.Кочнєвої Дарини Мітіної в "Живому журналі" з'явився запис про викрадення журналістки. "Є інформація, що Анхар Кочнєву викрадено за 20 кілометрів від Хомса поблизу міста Аль-Кусейра", - йшлося повідомленні.

Раніше в понеділок прес-секретар Міністерства закордонних справ України Олександр Дикусаров повідомив агентству "Інтерфакс-Україна", що в Сирії бойовики викрали українку, яка поїхала до цієї країни як перекладач для знімальної групи одного з російських телеканалів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА