14:10 17.10.2012

Зі складу виборчкому виключено представника "НУ-НС", засудженого за наркотики, - прокуратура

2 хв читати

Окружна виборча комісія одномандатного виборчого округу №217 достроково припинила повноваження члена дільничної виборчої комісії від фракції блоку "Наша Україна - Народна самооборона", який має непогашену судимість за злочин у сфері обігу наркотичних засобів, повідомляє в середу прес-служба прокуратури Оболонського району Києва.

Як повідомлялося, прокуратура Оболонського району Києва зобов'язала окружну виборчу комісію одномандатного виборчого округу №217 вирішити питання про виключення з дільничної виборчої комісії громадянина з непогашеною судимістю за вчинення злочинів у сфері обігу наркотиків.

Виявилось, що до складу однієї з дільничних виборчих комісій від фракції "Наша Україна - Народна самооборона" включено громадянина, якого в грудні 2011 року було засуджено до позбавлення волі терміном на три роки за вчинення злочинів за ч. 1 ст. 308 (викрадення, привласнення, вимагання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів чи заволодіння ними шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем), ч. 2 ст. 309 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) КК України. Згідно з вироком суду чоловіка звільнено від відбуття покарання з випробувальним терміном на два роки, який закінчується в грудні 2013 року.

Згідно зі ст. 26 закону України "Про вибори народних депутатів України", до складу окружної чи дільничної виборчої комісії не можуть входити громадяни, які мають судимість за вчинення умисного злочину, якщо цю судимість не погашено або не знято у встановленому законом порядку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА