16:18 18.10.2012

Україна не скористалася Євро-2012 для просування туристичного потенцiалу - експерти

1 хв читати

Україна недоотримала близько $1 млрд у результатi проведення в країнi Євро-2012, оскiльки не скористалася можливiстю просування свого туристичного потенцiалу, заявляє голова Ради з питань туризму i курортiв Євген Самарцев.

"Була економiчна оцiнка Євро. Це 1,8 млн туристiв i 1 млрд (доларiв - IФ) доходiв. На жаль, реалiї зовсiм iншi. Це приблизно, в найкращому разi, 250 тис. туристiв i 100-140 млн доходiв. Тобто, навiть на самому Євро близько мiльярда країна недоотримала. I певною мiрою ми не маємо стабiльного позитивного бренда у вiдвiдуваннi туристами пiсля цього, ми не закрiплюємо цього емоцiйно-iнформацiйного успiху", - сказав вiн на прес-конференцiї в агентствi "Iнтерфакс-Україна" в четвер.

Є.Самарцев порiвняв ситуацiю з Польщею, яка, за його словами, на вiдмiну вiд України напередоднi проведення Євро-2012 ухвалила нацiональну програму розвитку туристичної галузi.

"У країнi немає нової програми розвитку туризму, немає маркетингової стратегiї просування курортного продукту", - наголосив вiн.

У свою чергу заступник голови партiї "Зелена планета" Валерiй Цибух повiдомив, що тiльки його полiтична сила передбачила у свiй передвиборнiй програмi положення про розвиток туризму й курортiв.

На прес-конференцiї в четвер вiн вiд iменi своєї полiтичної сили пiдписав меморандум про спiвпрацю з Радою з туризму та курортiв.

У документi представлено план невiдкладних дiй для розвитку галузi як альтернатива вiдсутнiй державнiй програмi.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ОКУПАНТИ Б'ЮТЬ ПО ХАРКОВУ І ХАРКІВСЬКОМУ РАЙОНУ - ГОЛОВА ОБЛАДМІНІСТРАЦІЇ

Пожежу в Миколаєві на деревообробному підприємстві ліквідовано - ДСНС

У неділю в Україні буде тепло, подекуди можливий дощ, вночі у східних та південно-східних областях заморозки на ґрунті - Укргідрометцентр

На Донеччині на Великдень нічні богослужіння в церквах відбудуться без участі людей - обладміністрація

Кравченко закликав мешканців Київщини до дотримання комендантської години у Великодні свята та правил поведінки під час повітряної тривоги

У Кропивницькому районі пошкоджено 20 приватних будинків унаслідок ракетного удару в п'ятницю - ОВА

Пожежу в Миколаєві на деревообробному підприємстві локалізовано на 2 тис. кв м, гасіння окремих осередків горіння триває - ДСНС

На Волині знайдено ще одну історичну пам'ятку часів Київської Русі - Офіс генпрокурора

Середньодобова кількість втрат армії РФ в Україні в травні-червні, ймовірно, зросте разом із відновленням наступальних операцій - британська розвідка

Атаковано енергетичну інфраструктуру Дніпропетровської області - Міненерго

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА