17:35 18.10.2012

Сімейні форми виховання можуть стати реальністю для всіх дітей-сиріт до 2020 року - Тігіпко

2 хв читати

Український уряд має намір до 2020 року влаштувати 100% дітей-сиріт у сімейні форми виховання, заявляє віце-прем'єр - міністр соціальної політики Сергій Тігіпко.

"Відсоток дітей (приміщення в сімейних формах виховання - ІФ) зростає. Наразі 77,4% дітей перебувають у сімейних формах виховання. Якщо дивитися на перспективи, то ми хотіли б до 2020 року, щоб усі українські діти-сироти перебували в сімейних формах виховання", - сказав С.Тігіпко журналістам під час Всеукраїнського форуму сім'ї в четвер у Києві.

За словами віце-прем'єра, відсоток дітей, яких влаштовують у сімейні форми виховання, постійно нарощується. "Процес цей дуже складний. Я не хотів би робити з цього таку кампанійщину, коли ми гналися б за відсотками, забуваючи про те, що кожна дитина - це доля, індивідуальний підхід має бути", - сказав він.

При цьому С.Тігіпко зазначив, що коли сім'ї надають фінансову допомогу в зв'язку з тим, що вона бере на виховання дитину-сироту, теоретично можуть бути зловживання.

"Тут ми відпрацьовуємо подвійний контроль. З одного боку, ми говоримо про соціальних дільничних, які мають знати ситуацію в кожній родині, в яких є певний регламент перевірки,... а з іншого - їхню роботу перевірятимуть соціальні інспектори, які зараз уже є і які розпочинають свою роботу", - розповів віце-прем'єр.

За його словами, соціальні дільничні вже працюють протягом трьох місяців, кожен із них складає карту своєї ділянки, а також вивчає кількість проблемних сімей.

"Якщо в нас було 33 тис. проблемних сімей у 2011 році, які виявили соціальні працівники, за ці три місяці - 90 тис. сімей", - повідомив С.Тігіпко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли два села на Харківщині, постраждала пенсіонерка - Синєгубов

ОКУПАНТИ Б'ЮТЬ ПО ХАРКОВУ І ХАРКІВСЬКОМУ РАЙОНУ - ГОЛОВА ОБЛАДМІНІСТРАЦІЇ

Пожежу в Миколаєві на деревообробному підприємстві ліквідовано - ДСНС

У неділю в Україні буде тепло, подекуди можливий дощ, вночі у східних та південно-східних областях заморозки на ґрунті - Укргідрометцентр

На Донеччині на Великдень нічні богослужіння в церквах відбудуться без участі людей - обладміністрація

Кравченко закликав мешканців Київщини до дотримання комендантської години у Великодні свята та правил поведінки під час повітряної тривоги

У Кропивницькому районі пошкоджено 20 приватних будинків унаслідок ракетного удару в п'ятницю - ОВА

Пожежу в Миколаєві на деревообробному підприємстві локалізовано на 2 тис. кв м, гасіння окремих осередків горіння триває - ДСНС

На Волині знайдено ще одну історичну пам'ятку часів Київської Русі - Офіс генпрокурора

Середньодобова кількість втрат армії РФ в Україні в травні-червні, ймовірно, зросте разом із відновленням наступальних операцій - британська розвідка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА