09:45 19.10.2012

Проект заводу ядерного палива в Україні буде готовий до травня 2013 р.

1 хв читати

Проектування заводу ядерного палива в Україні, який будують у рамках російсько-українського СП, планується завершити до травня 2013 року.

Як йдеться в повідомленні ВАТ "Атоменергомаш" із посиланням на директора Державного спеціалізованого проектного інституту (ВАТ "ДСДІ", що входить до Атоменергомаша і здійснює проектування заводу спільно з українським УкрНІПІІпромтехнології) Іллю Вергізаєва, розробка проектної документації заводу повинна бути закінчена до травня 2013 р., а перша черга робочої документації проекту - до кінця 2014 року.

Як повідомлялося, урочиста церемонія початку будівництва заводу відбулася в 4 жовтня, однак повномасштабні будівельні роботи на майданчику розгорнуться після розробки та затвердження проектної документації, а також отримання ліцензії на будівництво атомно-енергетичного об'єкта від українського регулятора. Наразі на майданчику тривають підготовчі роботи.

Завод із виробництва ядерного палива в Україні будується в рамках російсько-українського СП, в якому 50% + 1 акція належить українському держконцерну "Ядерне паливо", а 50% мінус 1 акція - російському ВАТ "ТВЕЛ" (паливна компанія Росатому).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА