12:44 19.10.2012

Мін'юст створив інформаційно-телекомунікаційну систему забезпечення електронного цифрового підпису

1 хв читати

Міністерство юстиції створило інформаційно-телекомунікаційну систему Центрального засвідчувального органу, засобами якої забезпечується функціонування системи електронного цифрового підпису (ЕЦП), повідомила прес-служба відомства.

"Інформаційно-телекомунікаційна система забезпечує формування та обслуговування посилених сертифікатів відкритих ключів засвідчувальних центрів органів виконавчої влади, інших державних органів, а також центрів сертифікації ключів та акредитованих центрів сертифікації ключів", - йдеться в повідомленні.

Як в ньому зазначається, система об'єднує програмно-технічний комплекс, фізичне середовище, обслуговуючий персонал, а також інформацію, що обробляють у системі.

"За допомогою системи забезпечується функціонування Реєстру суб'єктів, які надають послуги, пов'язані з ЕЦП, в електронному вигляді, а також - функціонування веб-сайта Центрального засвідчувального органу. Діяльність адміністратора Інформаційно-телекомунікаційної системи із роботи з акредитованими Центрами сертифікації ключів з блокування, скасування та поновлення сертифікатів ключів здійснюється цілодобово", - наголошується в прес-релізі.

У прес-службі нагадали, що виконання функцій Центрального засвідчувального органу було покладено на Міністерство юстиції згідно з постановою Кабміну "Про затвердження Положення про центральний засвідчувальний орган" № 1451 від 28 жовтня 2004 року (зі змінами, внесеними постановою Кабінету Міністрів України від 5 жовтня 2011 № 1022).

"Виконання функцій центрального засвідчувального органу шляхом забезпечення умов для функціонування засвідчувальних центрів органів виконавчої влади або інших державних органів та центрів сертифікації ключів є одним з основних завдань Міністерства юстиції", - наголошується в прес-релізі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли село на Харківщині, двоє мирних жителів загинули, п'ятеро поранені

Армія РФ прагне захопити Вовчанськ для створення плацдарму з підготовки другого етапу наступу в Харківській області - ISW

Сили ППО за ніч знищили 24 дрони-камікадзе в південних регіонах, 20 із них - в Одеській області

За добу на Харківщині одна загибла та 11 постраждалих унаслідок ворожих обстрілів - Синєгубов

Російська армія найближчим часом має намір тиснути по всій лінії фронту - ISW

У Середземному морі на бойовому чергуванні чотири кораблі РФ, один із них ракетоносій "Калібрів"

Усі дрони-камікадзе, які атакували вночі Київську область, збито, немає ні пошкоджень, ні постраждалих - ОВА

Окупанти продовжують обстрілювати прикордоння Сумщини - ОВА

Окупанти за добу завдали близько 460 ударів по Запорізькій області, одна людина поранена - голова ОВА

Ворог продовжує обстрілювати Херсонську область, двоє загиблих і двоє поранених

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА