14:25 19.10.2012

Власенко: пенітенціарна служба стверджує, що у неї немає відеозаписів із Тимошенко в камері колонії і лікарняній палаті

2 хв читати
Власенко: пенітенціарна служба стверджує, що у неї немає відеозаписів із Тимошенко в камері колонії і лікарняній палаті

Захисник екс-прем'єра Юлії Тимошенко Сергій Власенко повідомив, що Держпенітенціарна служба України направила до Київського адміністративного суду довідку про відсутність відеозаписів, отриманих із камер відеоспостереження в камері Качанівської колонії і в лікарні, де перебуває Ю.Тимошенко.

"Пенітенціарна служба відмовчується. Київський адміністративний суд отримав довідку про те, що жодні записи не здійснюються. Тобто, вони збрехали не нам, вони збрехали Київському адміністративному суду", - сказав С.Власенко, коментуючи появу в Інтернеті відео, на якому жінка, схожа на екс-прем'єра, займається спортом і сидить за столом.

За його словами, оприлюднення відеозапису стане однією зі складових частин скарги Ю.Тимошенко до Європейського суду з прав людини.

"Я спілкувався з Юлією Тимошенко з цього приводу. Безперечно, що це грубе порушення українського законодавства, це грубе порушення основоположних прав і свобод людини. Звичайно, цей епізод буде ще однією частиною нашої скарги до ЄСПЛ", - цитує С.Власенка офіційний сайт Ю . Тимошенко в п'ятницю.

Як повідомлялося, раніше в Інтернеті було викладено відео, зняте в лікарняному інтер'єрі, де жінка, схожа на Ю.Тимошенко, пересувається в туфлях на високих підборах у лікарняній палаті і займається фізкультурою в палаті, де відбуваються фізіотерапевтичні процедури.

Пізніше С.Власенко заявив, що Ю.Тимошенко глибоко обурена цим відеозаписом. "Хочу від її імені висловити дуже глибоке обурення тим аморальним відео, яке було кілька днів тому розміщено в мережі Інтернет. Я хочу зазначити від свого імені, що, розмістивши таке відео, влада просто перейшла всі можливі моральні червоні лінії. З юридичної точки зору це є прямим злочином", - сказав С.Власенко.

Раніше в мережі кілька разів з'являлися відеозаписи, на яких зображено жінку, схожу на Ю.Тимошенко. Однак, коли захист Ю.Тимошенко вимагав порушити кримінальну справу за фактом побиття екс-прем'єр-міністра у Качанівській колонії 20 квітня, в суді з'ясувалося, що пенітенціарна служба не може надати відеозаписи цього дня, оскільки такі відеозаписи не здійснюються.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА