14:34 22.10.2012

Голодовка обвинуваченого у вчиненні терактів у Дніпропетровську Сукачова відбувається під наглядом трьох медиків

2 хв читати

За станом здоров'я обвинувачуваного у вчиненні теракту в Дніпропетровську Віктора Сукачова, який 16 квітня оголосив голодовку, спостерігають два фельдшери і лікар, повідомляє Головне управління МВС у Дніпропетровській області.

Як зазначено в повідомленні, розміщеному на сайті облміліції в понеділок, 16 жовтня заарештований В.Сукачов письмово повідомив про початок своєї голодовки, яку він не пов'язує з умовами тримання під вартою.

"Серед причин він відзначає необхідність очищення організму у фізичному та духовному сенсі. Воду та чай заарештований вживає", - йдеться в повідомленні.

Заведено карту спостереження за станом здоров'я В.Сукачова. "Щодня двічі на добу його оглядають двоє фельдшерів, а, починаючи з 20 жовтня, щоденний огляд здійснює також фахівець - терапевт одного з медичних закладів міста Дніпропетровська", - зазначили в міліції.

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі прокуратури Дніпропетровської області, нині медики задоволені станом здоров'я ув'язненого.

"Стан В.Сукачова задовільний. Тиск 110х70. Вага 100 кг", - заявили в прес-службі.

Як повідомлялося, другий обвинувачений у дніпропетровських терактах Дмитро Рева 19 жовтня також оголосив голодовку. Проте в прокуратурі Дніпропетровської області цей факт не підтверджують.

27 квітня вдень у Дніпропетровську протягом години сталося чотири вибухи, постраждала 31 людина (зокрема 10 підлітків), 26 з них були госпіталізовані. Слідчі СБУ розслідували кримінальну справу, порушену прокуратурою за ч. 2 ст. 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України. Усі вибухові пристрої було закладено в бетонні урни.

31 травня керівництво МВС і Генпрокуратури заявило про затримання двох підозрюваних, які нібито вимагали $4,5 млн, в іншому разі вони обіцяли продовжити серію вибухів. 1 червня стало відомо, що затримано чотирьох осіб. Усіх їх, за рішенням суду, заарештовано для проведення розслідування. Як пізніше з'ясувалося, один з них - старший викладач кафедри політології Дніпропетровського національного університету Віктор Сукачов, другий - асистент цієї ж кафедри Віталій Федоряк. 11 червня глава СБУ Ігор Калінін повідомив, що чотирьом затриманим у Дніпропетровську за підозрою в серії вибухів 27 квітня пред'явлено обвинувачення за ст. "терористичний акт".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зафіксовано влучення в двох районах Харкова, інформації про постраждалих немає

На фронті за добу сталося 114 бойових зіткнень, ворог втратив 160 осіб л/с на харківському напрямку

На місці прильоту "шахеда" в Основ'янському районі Харкова сталася пожежа

Харків під атакою ворожих "шахедів"

НАТО розглядає можливість відправки військових інструкторів в Україну - ЗМІ

НБУ в четвер підвищив офіційний курс гривні на 14 коп.

Військам РФ не вистачає потужності, щоб досягти стратегічного прориву на харківському напрямку - Каволі

"Укренерго" в п'ятницю з 8:00 до 19:00 розраховує обійтися без обмежень е/е

Ворог намагається тиснути на оборону на харківському напрямку, найгарячіша ситуація на покровському напрямку

Завдяки Силам оборони сьогодні вдалося додати впевненості напрямку Вовчанська, однак загрози все ще є - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА