16:51 22.10.2012

Залучення приватних iнвесторiв для здiйснення пасажирських залiзничних перевезень можливе через 5-6 рокiв - Колеснiков

1 хв читати
Залучення приватних iнвесторiв для здiйснення пасажирських залiзничних перевезень можливе через 5-6 рокiв - Колеснiков

Залучення приватних iнвесторiв для здiйснення пасажирських залiзничних перевезень можливе через 5-6 рокiв - пiсля завершення повномасштабної модернiзацiї українських залiзниць, вважає вiце-прем'єр-мiнiстр - мiнiстр iнфраструктури України Борис Колеснiков.

Пiд час урочистої церемонiї вiдкриття вокзалу станцiї Слов'янськ Донецької залiзницi в понедiлок Б.Колеснiков зазначив, що на сьогоднi приходу iнвесторiв на ринок пасажирських перевезень заважає їхня низька рентабельнiсть.

Водночас вiце-прем'єр зазначив, що 45% вантажних залiзничних перевезень на вiтчизняних сталевих магiстралях здiйснюють приватнi компанiї. Це пояснюється їх бiльш високою рентабельнiстю порiвняно з пасажирськими перевезеннями.

"Пасажирськi перевезення, наразi, на жаль, збитковi. Зростатиме рiвень життя, буде менше збиткiв. I ми будемо лише радi, якщо приватнi компанiї прийдуть в залiзничний бiзнес", - наголосив Б.Колеснiков.

Залiзничний вокзал станцiї Слов'янськ, яка входить до швидкiсного транспортного коридору Львiв-Київ-Донецьк, збiльшив свою пропускну спроможнiсть пiсля реконструкцiї, розпочатої 25 липня поточного року, до 10,2 тис. осiб на добу. У рамках реконструкцiї Донецької залiзницi на станцiї збiльшено кiлькiсть шляхiв вiдправлення з чотирьох до шести. Також виконано капiтальний ремонт будiвлi вокзалу та благоустрiй прилеглої територiї.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА