19:39 22.10.2012

"УДАР" виступає проти рiшення Кабмiну передати в концесiю аеропорт "Бориспiль" - лiдер партiї Кличко

2 хв читати
"УДАР" виступає проти рiшення Кабмiну передати в концесiю аеропорт "Бориспiль" - лiдер партiї Кличко

Постанова Кабiнету Мiнiстрiв України про внесення Державного мiжнародного аеропорту "Бориспiль" до списку об'єктiв, якi пiдлягають переданню в концесiю, матиме негативнi наслiдки для пiдприємства та його працiвникiв, вважає лiдер партiї "УДАР" Вiталiй Кличко.

Партiя "УДАР" виступає проти планiв уряду передати в концесiю аеропорт "Бориспiль", оскiльки це може стати першим кроком на шляху до приватизацiї стратегiчного державного об'єкта, а також призвести до масового звiльнення працiвникiв аеропорту, повiдомляє прес-служба партiї "УДАР" у понедiлок.

"Таке рiшення уряду продиктоване, насамперед, неспроможнiстю Мiнiстерства iнфраструктури та керiвництва аеропорту "Бориспiль" самостiйно керувати дiяльнiстю пiдприємства та забезпечувати його подальший розвиток. Якщо задуми уряду втiляться в життя, зменшаться надходження до бюджетiв усiх рiвнiв та iстотно погiршиться ситуацiя iз зайнятiстю в Борисполi, оскiльки значна кiлькiсть мiсцевих жителiв працює на цьому пiдприємствi. Але найцiкавiше те, що передання в концесiю аеропорту "Бориспiль" є найвигiднiшою самому концесiонеровi, адже на пiдприємствi за державнi кошти створено всю необхiдну iнфраструктуру, яка забезпечуватиме високi прибутки новим власникам. У чому тут iнтерес держави – велике питання", - зазначив лiдер "УДАРу".

В.Кличко заявив, що "УДАР" докладе всiх зусиль для того, щоб скасувати постанову Кабiнету Мiнiстрiв про внесення аеропорту "Бориспiль" до списку об'єктiв держвласностi, що пiдлягають переданню в концесiю.

Як повiдомлялося, 27 вересня уряд України внiс Державний мiжнародний аеропорт "Бориспiль" до списку об'єктiв держвласностi, що пiдлягають переданню в концесiю на конкурснiй основi.

Концесiонера, згiдно з постановою, буде обрано на вiдкритому конкурсi, умови якого уряд доручив розробити Мiнiнфраструктури. Концесiонер повинен буде забезпечити пiдвищення рiвня наземного сервiсу, продуктивнiсть роботи персоналу, збереження всiх робочих мiсць i соцiальних гарантiй. Переможця концесiйного конкурсу визначатиме Кабмiн.

Концесiю як iнструмент розвитку авiаперевезень було закладено в Державну комплексну програму розвитку авiапромисловостi України до 2010 року, а потiм вона стала складовою частиною Програми економiчних реформ на 2010-2014 рр.

У травнi цього року вiце-прем'єр Борис Колеснiков публiчно заявив про можливiсть проведення конкурсу з концесiйного управлiння ДМА "Бориспiль" у жовтнi-листопадi поточного року.

Державний мiжнародний аеропорт "Бориспiль" є головним аеропортом країни й забезпечує 65% пасажирських авiаперевезень України. Це єдиний аеропорт України, з якого здiйснюються трансконтинентальнi рейси.

Пiдприємство має двi злiтно-посадковi смуги: одну - завдовжки 4000 м i завширшки 60 м, другу - завдовжки 3500 м i завширшки 63 м.

Аеропорт "Бориспiль" у сiчнi-червнi 2012 року збiльшив чистий прибуток на 12,7% порiвняно з аналогiчним перiодом 2011 року - до 270,5 млн грн, а чистий дохiд - на 13%, до 720,4 млн грн. За перше пiврiччя 2012 року вiн обслужив 3,833 млн пасажирiв, що на 11% бiльше, нiж за аналогiчний перiод 2011 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Через обстріл у Козацькому загинула жінка - Херсонська ОВА

Верховна Рада прийняла за основу законопроєкт, що пропонує вдосконалити систему початкової загальновійськової підготовки

Ворог атакував Полтавщину, попередньо, без жертв і постраждалих - голова ОВА

Верховна Рада ухвалила законопроєкт про індивідуальні освітні траєкторії - віцепрем'єр Федоров

Унаслідок атаки БПЛА в Одесі четверо постраждалих перебувають у лікарні, двоє з них - діти - Труханов

Верховна Рада має намір дозволити місцевому голові в певних випадках призначати старосту громади

ВР звільнила сімох членів Рахункової палати - нардеп

Окупанти обстріляли Харків, інформація про постраждалих уточнюється - мер

Спецпрокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом смерті мобілізованого дорогою до навчального центру на Закарпатті

Через ворожий обстріл у Новокаїрах постраждав чоловік - Херсонська ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА