11:49 23.10.2012

ДПтС чекає на рішення медиків у зв'язку з проханням Тимошенко про переведення з ЦКЛ №5 до колонії

2 хв читати
ДПтС чекає на рішення медиків у зв'язку з проханням Тимошенко про переведення з ЦКЛ №5 до колонії

Державна пенітенціарна служба (ДПтС) звернулася до Міністерства охорони здоров'я України щодо проведення засідання Міжнародної медичної комісії у зв'язку із заявою екс-прем'єра Юлії Тимошенко про переведення з Центральної клінічної лікарні №5 "Укрзалізниці" до колонії.

"19 жовтня на ім’я начальника Качанівської виправної колонії (№54) засуджена Ю.Тимошенко подала заяву про її бажання бути переведеною з ЦКЛ "Укрзалізниці", де вона наразі проходить курс реабілітації, до колонії. У зв’язку з цим Державна пенітенціарна служба України звертається до Міністерства охорони здоров’я України щодо скликання міжнародної медичної комісії за участі українських медиків і лікарів німецької клініки "Шаріте", які безпосередньо керують реабілітаційним процесом засудженої, з подальшим проведенням консиліуму для прийняття рішення по суті заяви засудженої", - йдеться в повідомленні прес-служби пенітенціарної служби.

У відомстві зазначили, що остаточне рішення про можливість повернення Ю.Тимошенко до Качанівської виправної колонії буде ухвалено відповідно до висновку Міжнародної медичної комісії.

Як повідомлялося, в понеділок головний лікар ЦКЛ №5 Михайло Афанасьєв повідомив агентству "Інтерфакс-Україна", що рішення про виписку Ю.Тимошенко ухвалюватимуть німецькі лікарі.

"Ми отримали заяву пацієнтки Ю.Тимошенко, готується переклад її німецькою мовою. Далі інформація про бажання пацієнтки бути виписаною з лікарні буде направлено до клініки "Шаріте", її лікарям. У зв'язку з тим, що відповідальні за весь реабілітаційний курс, його планування і реалізацію наші німецькі колеги, логічно, що й рішення про завершення реабілітаційного курсу мають ухвалювати саме вони. Щодо українських лікарів, то, зі свого боку, ми одноосібно не можемо приймати таких рішень. Ми лише чітко виконуємо рекомендації лікарів клініки "Шаріте", - сказав М.Афанасьєв.

Раніше в Інтернеті було викладено відео, зняте в лікарняному інтер'єрі, де жінка, схожа на Ю.Тимошенко, пересувається в туфлях на високих підборах у лікарняній палаті й займається фізкультурою в палаті, де відбуваються фізіотерапевтичні процедури.

Пізніше С.Власенко заявив, що Ю.Тимошенко глибоко обурена цим відеозаписом. Він також процитував текст відкритого листа екс-прем'єра на ім'я президента, який підтверджує, що на відеозаписі, який з'явився в Інтернеті, зображена саме вона. В цьому самому листі Ю.Тимошенко попросила повернути її з лікарні до колонії, оскільки, за її словами, в лікарні за нею проводиться постійне відеоспостереження.

Печерський районний суд Києва 11 жовтня 2011 року засудив Ю.Тимошенко до семи років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів з Росією в 2009 році. Екс-прем'єр відбуває покарання в Качанівській виправній колонії в Харкові з кінця грудня 2011 року. 9 травня її перевели до ЦКЛ №5 для проходження курсу лікування. Лікування та реабілітація екс-прем'єра здійснюється за рекомендаціями лікарів із берлінської клініки "Шаріте".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА