13:52 23.10.2012

Янукович закликає меценатiв допомагати у вiдкриттi нових перинатальних центрiв

2 хв читати
Янукович закликає меценатiв допомагати у вiдкриттi нових перинатальних центрiв

Президент України Вiктор Янукович заявляє, що сучаснi перинатальнi центри мають бути вiдкритi в усiх регiонах України.

"Наше завдання - створити такi сучаснi медичнi заклади в усiх регiонах України. Цей центр - крик душi медикiв, фахiвцiв i майбутнiх мам. Наше завдання - створити такi сучаснi медичнi заклади в усiх регiонах України", - заявив вiн у вiвторок пiд час вiдвiдування перинатального центру Клiнiчного територiального медичного об'єднання "Унiверситетська клiнiка" в Сiмферополi, який здається на виконання доручення глави держави 19 листопада 2010 року в рамках реалiзацiї нацiонального проекту "Нове життя - нова якiсть охорони материнства i дитинства".

В.Янукович зазначив, що шiсть перинатальних центрiв, якi вiдкрилися в Українi, довели ефективнiсть своєї роботи. "У цих центрах ми побачили, що за короткий перiод часу значно скоротилася смертнiсть немовлят i матерiв", - наголосив президент.

Вiн також повiдомив, що перинатальний центр у Сiмферополi працюватиме у складi так званої Унiверситетської клiнiки при Державному медичному унiверситетi, що значно пiдвищить ефективнiсть його роботи, оскiльки такий центр може надати послуги, якi неможливо надати в iнших мiських, районних i сiльських медичних закладах.

В.Янукович зазначив, що при вiдкриттi перинатальних центрiв у багатьох випадках використовується допомога меценатiв, якi, зокрема, надають кошти на придбання обладнання. У зв'язку з цим вiн звернувся до мiсцевих органiв влади та Радi Мiнiстрiв Криму, щоб вони ефективнiше розвивали спiвпрацю з представниками бiзнесу. За його словами, результати такої роботи матимуть значний успiх.

"Державно-приватне партнерство сьогоднi в Українi успiшно розвивається", - сказав президент.

Крiм того, президент вiдзначив успiшнiсть проведення реформи охорони здоров'я в Українi, зокрема, за його словами, реформа передбачає пiдвищення зарплати медичним працiвникам, а також посилення соцiального захисту медикiв.

Пiд час вiдвiдування перинатального центру в Сiмферополi В.Янукович вручив сертифiкати на машини "швидкої допомоги" та флюорографiчне обладнання для центру.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА