12:03 24.10.2012

Нинішня влада планує вступ України до Митного союзу, переконаний опозиціонер Яценюк

2 хв читати
Нинішня влада планує вступ України до Митного союзу, переконаний опозиціонер Яценюк

Метою поїздки президента України Віктора Януковича в Москву 22 жовтня був вступ України до Митного союзу, стверджує голова ради об'єднаної опозиції "Батьківщина" Арсеній Яценюк.

"Поїздка президента в Москву мала не лише передвиборчий характер, як про це говорили, а й має на меті фактичний вступ України до Митного союзу. І таку заяву зробив віце-прем'єр Тігіпко (Сергій Тігіпко - ІФ), який заявив, що виключно в Митному союзі у нас буде щастя і все буде добре", - сказав А.Яценюк на прес-конференції у Львові в середу.

За його словами, це все складається в єдину концепцію заморожування відносин з Європейським Союзом і поступового входження до Митного союзу. "Усе це складається в єдину концепцію. Перше - якщо Європа визнає вибори нечесними і недемократичними, то це означає, що ЄС зупинить діалог. А це, у свою чергу, означає, що договір про політичну асоціацію і договір про зону вільної торгівлі не буде підписано. Також це означає, що безвізовий режим залишиться на точці замерзання, і Україна почне перетворюватися на щось на кшталт Білорусі", - наголосив А.Яценюк.

Політик зазначив, що наступним кроком нинішнього президента буде рішення про вступ до Митного союзу. "А це означає, що у держави залишиться гімн, герб, прапор, офіс президента і більше нічого. Усі інші повноваження перейдуть до сусідньої держави: спочатку економічні, а потім політичні та військові", - сказав голова ради об'єднаної опозиції.

За словами А.Яценюка, в об'єднаній опозиції вважають, що Україна має бути частиною європейського простору, тому вкрай важливим є підписання договорів про вільну торгівлю і політичну асоціацію з ЄС. "Ми хочемо партнерських відносин із Російською Федерацією, але є три "ні" у відносинах із Росією: ні Митному союзу, ні військовому блоку та ні російській мові як державній", - сказав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

НАТО виступило із заявою, засудивши гібридну діяльність РФ і запевнивши, що це не завадить і далі підтримувати Україну

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА