14:24 24.10.2012

Дільничні комісії загалом задовільно підготувалися до виборів народних депутатів України - голова спостерігачів від виконкому СНД

2 хв читати

Підготовку до парламентських виборів в Україні на рівні дільничних виборчих комісій можна назвати загалом задовільною, заявив голова місії спостереження за парламентськими виборами від виконкому СНД Володимир Гаркун.

Як повідомляє відділ взаємодії зі ЗМІ секретаріату ЦВК України, про це В.Гаркун заявив під час зустрічі з головою ЦВК України Володимиром Шаповалом.

Так, за словами В.Гаркуна, місія спостерігачів виконавчого комітету Співдружності Незалежних Держав, до якої сьогодні входять понад 270 спостерігачів, розпочала моніторинг парламентських виборів ще 29 вересня. "Ми активно працювали цей період, що дало змогу побувати в 15 областях України та реально оцінити підготовку на місцях на рівні дільничних виборчих комісій", - зазначив він.

"За підсумками вивчення ситуації можу констатувати, що побачене загалом нас задовольнило. Виборчі комісії повністю укомплектовані, ділянки повністю готові, зокрема, методична література є в достатній кількості", - наголосив В.Гаркун.

При цьому він додав: "Зрозуміло, що остаточні висновки ми оформимо після дня голосування. Але вже тепер можна говорити про те, що мають належні можливості для донесення до виборців своїх програм і платформ кандидати й політичні сили".

Голова місії акцентував увагу на тому, що її представники перед початком роботи ретельно вивчили нову законодавчу базу України. На його думку, закон "Про вибори народних депутатів України" загалом відповідає демократичним засадам організації виборів у світі.

В.Шаповал висловив сподівання, що участь місії спостереження від виконкому СНД стане постійним чинником майбутніх виборчих кампаній в Україні, а співпраця триватиме й у міжвиборчий період.

Парламентські вибори в Україні мають відбутися 28 жовтня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україні потрібна допомога, щоб підготуватися до російського наступу, - Зеленський

СБУ повідомила про підозру ватажкам "ДНР" за голосування на незаконних виборах

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА