16:57 24.10.2012

Київ має намір спростити інвестпроцес, розраховує до 2025 р. залучити близько 170 млрд грн інвестицій - голова КМДА

2 хв читати
Київ має намір спростити інвестпроцес, розраховує до 2025 р. залучити близько 170 млрд грн інвестицій - голова КМДА

Київська влада має намір удвічі скоротити терміни підготовки та спростити процедуру затвердження інвестиційних проектів у столиці, а також розраховує залучити близько 170 млрд грн у рамках реалізації Стратегії розвитку Києва до 2025 року.

"Стратегія розвитку нашого міста передбачає в процесі реалізації залучення близько 170 млрд грн у різні напрями розвитку", - сказав голова Київської міськдержадміністрації (КМДА) Олександр Попов під час розширеного засідання Комітету економічних реформ (КЕР) "Удосконалення інвестиційного процесу в Києві" в середу.

Він також зазначив, що "банк інвестиційних пропозицій" столиці, формування якого розпочалося в 2011 році, на сьогодні містить інвестпроекти загальною вартістю близько 140 млрд грн.

За словами О.Попова, з метою реалізації інвестиційної політики в столиці КМДА підготувала низку змін, що передбачають спрощення інвестиційного процесу, зокрема, фактичні терміни його виконання буде скорочено вдвічі - до двох місяців.

Крім того, згідно з протокольним рішенням КЕР, скорочено вдвічі кількість засідань інвесткомісій і протоколів (до двох), розпоряджень КМДА (до одного) і кількість підписів.

Заступник голови КМДА Руслан Крамаренко, у свою чергу, під час засідання КЕР повідомив, що столична влада продовжує роботу з реалізації стратегічних проектів: будівництва міжнародного ділового центру (МДЦ) "Київ-Сіті", інноваційного парку Bionic Hill четвертої вітки Київського метрополітену у напрямку житлового масиву Вигурівщина-Троєщина і модернізації систем водопостачання-водовідведення.

"Загальна орієнтовна вартість цих інвестиційних проектів на сьогодні становить близько 82 млрд грн", - зазначив він.

За даними КМДА, в процесі конкурсу та укладення договорів на сьогодні дев'ять інвестпроектів, підписано розпорядження КМДА і готуються до затвердження умови конкурсу щодо 125 інвестпроектів.

"Стосовно підписаних договорів (семи - ІФ): це облаштування підземних пішохідних переходів - загальна вартість інвестицій близько 90 млн грн, будівництво інфраструктури рухомого мобільного зв'язку в київському метрополітені, нині цей проект впроваджується, договір підписано, обсяг інвестицій - близько 70 млн грн, встановлення туристичних інформаційних центрів - вартість близько 2 млн грн", - сказав Р.Крамаренко.

Загалом, за даними КМДА, Київ на 24 жовтня отримав 3,175 тис. інвестпропозицій, з яких 391 підготовлено до розгляду та 254 затверджено інвесткомісією.

Р.Крамаренко з посиланням на дані експертів також повідомив, що обсяг прямих іноземних інвестицій (ПІІ) в Києві може зрости до 957 млрд грн до кінця 2025 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА