10:07 25.10.2012

Не можна оцінювати вибори до їх завершення - Квасневський

2 хв читати
Не можна оцінювати вибори до їх завершення - Квасневський

Екс-президент Польщі Александр Квасневський переконаний, що не можна давати оцінку парламентським виборам в Україні, доки вони не завершаться, і сподівається на те, що вони будуть "не гіршими за вибори 2010 року".

В ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна", коментуючи думку про те, що ці вибори можуть бути визнані такими, що не були вільними та справедливими, А.Квасневський сказав: "Моя оцінка така: не можна робити оцінки до виборів. Потрібно говорити про недоліки, які відзначають спостерігачі, такі як рівний доступ до ЗМІ, технічні проблеми, пов'язані з виборами, проблема купівлі голосів. Але треба чекати на інформацію про вибори".

Політик сподівається, що ці вибори "будуть не гіршими за вибори 2010 року (президентські вибори в Україні - ІФ), які всі світові спостерігачі визнали відповідними, більш-менш, із якимись помилками, міжнародним стандартам".

"Таким має бути завдання, і ми про це говорили і з урядом, і з опозицією", - наголосив він.

Водночас А.Квасневський зазначив, що, як це було зазначено в проміжній доповіді наглядової місії від Європарламенту за справами екс-прем'єра Юлії Тимошенко та екс-глави МВС Юрія Луценка, "буде проблема з тим, що ці вибори відбуваються в тіні" цих справ.

Відповідаючи на запитання про песимістичний і оптимістичний сценарії відносин Києва та Брюсселя після виборів, А.Квасневський сказав: "Не хочеться спекулювати щодо песимістичного сценарію, але треба сказати, що якщо вибори будуть неправильними, якщо вони відбудуться не так, як треба, це ускладнить усе".

"У разі, якщо вибори відбудуться непогано, треба йти далі, треба вирішувати питання, які є гальмом у відносинах з Європою, - це справа Тимошенко, це питання демократизації, реформ", - зазначив європейський політик.

Повний текст інтерв'ю А.Квасневського буде оприлюднено на сайті агентства у відкритому доступі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА