17:31 25.10.2012

Будівництво парогазової електростанції в Щолкіному прискорить розвиток східного Криму - прем'єр автономії

2 хв читати

Кримський прем'єр Анатолій Могильов вважає, що будівництво парогазової електростанції в місті Щолкіному в Ленінському районі дасть поштовх розвитку всього східного Криму.

"У жовтні цього року Верховна Рада України ухвалила зміни до держбюджету, і там передбачено надання понад 10 млрд грн держгарантій на будівництво парогазової електростанції у нас у Щолкіному. Це дасть потужний поштовх розвитку всього східного Криму. Це створить, за нашими розрахунками, декілька тисяч нових робочих місць. Це дасть поштовх розвитку цьому депресивному регіону, яким є нині східний Крим", - заявив А.Могильов на прес-конференції в Сімферополі в четвер.

За словами глави уряду автономії, планується, що майбутня парогазова електростанція працюватиме на газі, який добуває в Криму ДАТ "Чорноморнафтогаз".

Як повідомлялося, парламент України дозволив надання державних гарантій на 10 млрд грн за проектом будівництва парогазової електростанції в Щолкіному та розвитку мереж електро- і газопостачання в східній частині Кримського півострова. За відповідний законопроект №11342, розроблений Кабінетом Міністрів, 16 жовтня проголосували 267 народних депутатів.

Згідно із законом, граничний обсяг держгарантій, що надаються в 2012 році, збільшується на 10 млрд грн - до 78 млрд 800 млн грн. Держгарантії планується надати за зобов'язаннями НЕК "Укренерго", що є одержувачем кредитних коштів.

Як зазначено в пояснювальній записці до документа, реалізація проекту з будівництва парогазової електростанції потребує залучення кредиту на $1,25 млрд.

Як повідомлялося, держпідприємство "Кримські генеруючі системи" (КГС) опрацьовує із КНР проект щодо будівництва парогазової електростанції в Щолкіному.

Традиційна генерація в АРК на сьогодні представлена Сімферопольською ТЕЦ, Камиш-Бурунською ТЕЦ та Сакською парогазовою електростанцією. На території Кримського півострова також функціонують сонячні електростанції загальною потужністю 227,26 МВт. Крім того, в регіоні працюють 393 вітроустановки (питомою потужністю 107,5 і 600 кВт), здійснюється будівництво низки сучасних вітропарків, оснащених турбінами мегаватного класу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Країни НАТО не мають наміру розміщувати свої війська в Україні - Столтенберг

Фракція "Слуги народу" ухвалила рішення про необхідність поділу повноважень Мінвідновлення - Безгін

Спортсмени можуть допомогти в залученні більшої кількості країн до Глобального саміту миру - Єрмак

Кабмін передав Міноборони повноваження Генштабу щодо погодження бронювання

У Львівській області чоловік загинув унаслідок вибуху гранати

Зеленський підписав Укази про призначення понад 100 суддів

Зеленський: Кремль відзначив день завершення Другої світової війни своїм нацизмом – масованим ударом по Україні

Зеленський: Зрив будь-яких спроб наступальних дій РФ – це нагальний пріоритет

Зеленський провів телефонну розмову із прем'єр-міністром Саудівської Аравії

Окупанти за добу завдали 59 ракетних і 55 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА