19:35 25.10.2012

Тарифи на мобільний зв'язок має регулювати ринок - мобільні оператори

1 хв читати

Тарифи на послуги мобільного зв'язку в Україні має регулювати ринок, а не регуляторний орган.

Таку думку висловили агентству "Інтерфакс-Україна" представники двох найбільших мобільних операторів країни - "Київстар" і "МТС Україна".

На думку директора з регуляторно-правового забезпечення оператора мобільного зв'язку АТ "Київстар" Андрія Осадчука, регулювання роздрібних тарифів є крайнім методом регуляторного впливу, який може застосовуватися на ринку з обмеженим конкурентним середовищем.

"Тарифи має формувати ринок. Тому, на нашу думку, у регулюванні роздрібних ринків державою прямої необхідності немає", - зазначив він.

У "МТС Україна" також вважають, що регулювання роздрібних тарифів на мобільний зв'язок повинно мати серйозні обґрунтування.

"Предмет регулювання відсутній. Безпрецедентно низькі тарифи і необмежена свобода вибору операторів і пропозицій, яка є сьогодні у абонентів, саме є результатом вільної конкуренції, а не тарифного регулювання", - сказав генеральний директор "МТС Україна" Іван Золочевський.

Як повідомлялося, минулого тижня галузевий регулятор - Національна комісія, що здійснює держрегулювання у сфері зв'язку та інформатизації (НКРЗІ), оприлюднила проект закону, який, окрім іншого, передбачає зобов'язання операторів зв'язку узгоджувати свої тарифи з комісією. У разі незгоди НКРЗІ зможе заблокувати введення нових тарифів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ОКУПАНТИ Б'ЮТЬ ПО ХАРКОВУ І ХАРКІВСЬКОМУ РАЙОНУ - ГОЛОВА ОБЛАДМІНІСТРАЦІЇ

Пожежу в Миколаєві на деревообробному підприємстві ліквідовано - ДСНС

У неділю в Україні буде тепло, подекуди можливий дощ, вночі у східних та південно-східних областях заморозки на ґрунті - Укргідрометцентр

На Донеччині на Великдень нічні богослужіння в церквах відбудуться без участі людей - обладміністрація

Кравченко закликав мешканців Київщини до дотримання комендантської години у Великодні свята та правил поведінки під час повітряної тривоги

У Кропивницькому районі пошкоджено 20 приватних будинків унаслідок ракетного удару в п'ятницю - ОВА

Пожежу в Миколаєві на деревообробному підприємстві локалізовано на 2 тис. кв м, гасіння окремих осередків горіння триває - ДСНС

На Волині знайдено ще одну історичну пам'ятку часів Київської Русі - Офіс генпрокурора

Середньодобова кількість втрат армії РФ в Україні в травні-червні, ймовірно, зросте разом із відновленням наступальних операцій - британська розвідка

Атаковано енергетичну інфраструктуру Дніпропетровської області - Міненерго

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА