19:36 25.10.2012

Глава ЦВК категорично заперечує домисли про проведення закритих засідань комісії

2 хв читати

Центральна виборча комісія не проводить закритих засідань, заявив голова ЦВК Володимир Шаповал.

"Категорично не припускаю констатації щодо якихось попередніх і закритих засідань ЦВК", - цитує В.Шаповала прес-служба ЦВК у четвер.

За повідомленням прес-служби, в ЗМІ та серед офіційних спостерігачів поширюється думка, що ЦВК у виборчому процесі нібито проводить закриті засідання і наради, куди не запрошують, зокрема, представників політичних партій - суб'єктів виборчого процесу та спостерігачів.

"Мені невідомі причини формування цієї думки, хоча можу висловити припущення, що дехто припускає це, виходячи із суб'єктивного розуміння особливостей роботи комісії. Хочу зазначити, що переважна більшість питань, які розглядає ЦВК на своїх засіданнях, мають очевидний характер і об'єктивно не потребують реальних обговорень. Про дискусійність інших питань свідчить їх обговорення, іноді гостре, на засіданнях або різне голосування членів ЦВК", - констатував В. Шаповал.

"Додам, що, як відомо, нинішній персональний склад ЦВК, відповідно до чинного законодавства, формувався за відповідної участі різних політичних партій, які були і залишаються опонентами в політичному процесі. Очевидно, що об'єктивному коментатору важко було б передбачити, що різні члени ЦВК можуть погодитися на закритий режим роботи. Це суперечило б елементарній логіці", - наголосив він.

Глава ЦВК також зазначив, що комісія "була і залишається відкритою для дискусій з будь-яких питань її внутрішньої роботи, але потребує об'єктивної оцінки її роботи".

"Такої ж оцінки вимагає і весь виборчий процес, який сьогодні відбувається в Україні", - додав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

РФ прогресує на полі бою, а війна навряд чи закінчиться найближчим часом - глава розвідки США

Окупанти за минулий день обстріляли 9 громад Сумської області, зафіксовано понад 200 вибухів

Основний удар Росії розпочнеться наприкінці травня або на початку червня - ГУР

Війська РФ увійшли на військову базу США в Нігері - ЗМІ

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА