20:20 28.10.2012

За партійними списками до ВР пройшли Партія регіонів - 32% голосів, "Батьківщина" - 23,2%, "УДАР" - 14,4%, "Свобода" - 12,6%, КПУ - 11,5% –екзитпол Центру "Соціальний моніторинг"

2 хв читати
За партійними списками до ВР пройшли Партія регіонів - 32% голосів, "Батьківщина" - 23,2%, "УДАР" - 14,4%, "Свобода" - 12,6%, КПУ - 11,5% –екзитпол Центру "Соціальний моніторинг"

За партійними списками до Верховної Ради України нового скликання проходять п’ять партій, свідчать результати екзит-полу, проведеного Центром "Соціальний моніторинг" на замовлення телеканалу "1 +1".

Згідно з попередніми даними, в парламенті будуть представлені Партія регіонів (32% голосів), Об'єднана опозиція "Батьківщина" (23,2%), УДАР Віталія Кличка (14,4%), ВО "Свобода" (12,6%), КПУ (11,5%) - ці партії подолали 5-відсотковий виборчий бар'єр.

Отже, згідно з результатами опитування, у Верховній Раді України VII скликання Партія регіонів отримає за партійними списками 77 місць у парламенті, "Батьківщина" - 56 місць, УДАР - 35, "Свобода" - 30 і КПУ - 28 місць.

Не подолали 5-відсоткового бар'єру і, отже, не проходять до парламенту нового скликання за партійними списками Партія Наталії Королевської "Україна - Вперед!", що набрала 1,6% голосів виборців, і "Наша Україна", що набрала 1%. Всі інші партії, згідно з результатами опитування, отримали ще менше голосів виборців - 3,7% разом узяті.

Опитування проводилося в день виборів на виході з 402 виборчих дільниць, було опитано 25 тис. виборців.

Нинішні вибори до парламенту проходять за змішаною системою - по 225 кандидатів обирають за партійними списками в загальнодержавному багатомандатному окрузі і за мажоритарною системою в одномандатних округах.

Національні екзитполи проводяться тільки щодо голосування в загальнодержавному багатомандатному окрузі за партійними списками, і їх результати дають можливість отримати уявлення про склад майбутніх партійних фракцій лише щодо однієї половини парламенту.

Щодо другої половини майбутнього парламенту - кандидатів-мажоритарників - теж можуть проводитися екзитполи, але в кожному окрузі окремо.

При цьому потрібно враховувати, що кандидати-мажоритарники висуваються і партіями, і шляхом самовисування, тому після обрання в парламент частина депутатів, обраних в округах, може увійти до фракцій партій, які їх висували, а передбачити, куди увійдуть самовисуванці, заздалегідь неможливо.

Також слід враховувати, що чинна редакція Конституції не містить вимоги про обов'язкове входження народного депутата до фракції партії, за списком якої його обрали до парламенту. Тому не виключено, що крім фракцій партій, що подолали 5-відсотковий бар'єр, у майбутньому парламенті буде створено й інші фракції, до яких можуть увійти і депутати-мажоритарники, і ті, що обрані за партійними списками, але відмовилися увійти до фракцій цих партій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

Посол України в США: Сподіваємося, що правки, які зменшують або виключають допомогу Україні, будуть відхилені

Нідерланди виділяють понад EUR200 млн на ППО та артилерійські боєприпаси для України

Окупанти 20 разів від ранку обстріляли Нікопольський район, пошкоджено 14 будинків, 30 тис жителів без світла

В Одеській області знищено чотири розвідувальних БПЛА "Орлан-10"

Боррель проведе спільне засідання міністрів закордонних справ й оборони країн ЄС, обговорять надання ППО Україні

Столтенберг: Рішення про надання Україні систем ППО буде оголошено вже найближчим часом

Палата представників США підтримала розгляд 4 законопроєктів про міжнародну допомогу, зокрема Україні

Єрмак і Сіярто домовилися про двосторонню зустріч наступного тижня

Цього року ми не можемо чекати на ухвалення рішень - виступ Зеленського на Раді Україна-НАТО

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА