20:23 28.10.2012

До парламенту потрапляють: Партія регіонів - 31,6% голосів, "Батьківщина" - 23,7% "УДАР" - 13,2% Компартія - 13%, "Свобода" - 11% - екзитпол R&B

2 хв читати
До парламенту потрапляють: Партія регіонів - 31,6% голосів, "Батьківщина" - 23,7% "УДАР" - 13,2% Компартія - 13%, "Свобода" - 11% - екзитпол R&B

До нового складу Верховної Ради України нового скликання за партійними списками потрапляють п’ять партій, свідчать дані екзитполу, проведеного компанією Research&Branding Group.

Згідно з результатами екзитполу, оприлюдненими в неділю ввечері, до парламенту за загальнодержавним багатомандатним округом проходять Партія регіонів (31,6% голосів), Об'єднана опозиція "Батьківщина" (23,7%), УДАР Віталія Кличка (13,2%), КПУ (13%), ВО "Свобода" (11%).

Отже, у Верховній Раді України нового скликання Партія регіонів отримає 77 місць за партійними списками, "Батьківщина" - 58, УДАР та КПУ - по 32 місця, а Всеукраїнське об'єднання "Свобода" - 27 місць.

Партія Наталії Королевської "Україна - Вперед!", згідно з результатами опитування, набирає 1,8% голосів виборців і до Верховної Ради за партійними списками не проходить.

Похибка вибірки становить 1%. Було опитано 15,5 тис. виборців на 500 дільницях.

Нинішні вибори до парламенту проходять за змішаною системою - по 225 кандидатів обирають за партійними списками в загальнодержавному багатомандатному окрузі і за мажоритарною системою в одномандатних округах.

Національні екзитполи проводяться тільки щодо голосування в загальнодержавному багатомандатному окрузі за партійними списками, і їх результати дають можливість отримати уявлення про склад майбутніх партійних фракцій лише щодо однієї половини парламенту.

Щодо другої половини майбутнього парламенту - кандидатів-мажоритарників - теж можуть проводитися екзитполи, але в кожному окрузі окремо.

При цьому потрібно враховувати, що кандидати-мажоритарники висуваються і партіями, і шляхом самовисування, тому після обрання в парламент частина депутатів, обраних в округах, може увійти до фракцій партій, які їх висували, а передбачити, куди увійдуть самовисуванці, заздалегідь неможливо.

Також слід враховувати, що чинна редакція Конституції не містить вимоги про обов'язкове входження народного депутата до фракції партії, за списком якої його обрали до парламенту. Тому не виключено, що крім фракцій партій, що подолали 5-відсотковий бар'єр, у майбутньому парламенті буде створено й інші фракції, до яких можуть увійти і депутати-мажоритарники, і ті, що обрані за партійними списками, але відмовилися увійти до фракцій цих партій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА