18:26 30.10.2012

Пенітенціарна служба знову просить МОЗ запросити німецьких лікарів до Тимошенко

2 хв читати

Державна пенітенціарна служба України повторно направила звернення до Міністерства охорони здоров'я у зв'язку з надходженням на ім'я керівництва Качанівської виправної колонії заяви ув’язненої Юлії Тимошенко з вимогою завершити процес її реабілітації.

У прес-службі пенітенціарної служби зазначили, що за наявною інформацією від МЗС, німецькі лікарі наразі відмовляються прибути до України, щоб ухвалити рішення про виписку Ю.Тимошенко.

"Оскільки Державна пенітенціарна служба не уповноважена ухвалювати такі рішення, керівництво пенітенціарного відомства повторно звертається до членів міжнародної медичної комісії з проханням направити відповідне запрошення до медиків клініки "Шаріте", - пояснили в прес-службі.

Як повідомлялося, раніше в Інтернеті було викладено відео, зняте в лікарняному інтер'єрі, де жінка, схожа на Ю.Тимошенко, пересувається в туфлях на високих підборах у лікарняній палаті і займається фізкультурою в палаті, де відбуваються фізіотерапевтичні процедури. Обурена цієї відеозаписом Ю.Тимошенко попросила повернути її з лікарні до колонії, оскільки, за її словами, в лікарні за нею здійснюється постійне відеоспостереження.

Остаточне рішення про можливість повернення Ю.Тимошенко до Качанівської виправної колонії буде ухвалено відповідно до висновку міжнародної медичної комісії.

Печерський районний суд Києва 11 жовтня 2011 року засудив Ю.Тимошенко до семи років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів із Росією в 2009 році.

Екс-прем'єр відбуває покарання в Качанівській виправній колонії в Харкові з кінця грудня 2011 року. 9 травня її було переведено до ЦКЛ № 5 "Укрзалізниці" для проходження курсу лікування. Лікування та реабілітація екс-прем'єра відбувається за рекомендаціями лікарів з берлінської клініки "Шаріте".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА