11:31 31.10.2012

Партія регіонів може самостійно отримати більшість у новому парламенті

1 хв читати
Партія регіонів може самостійно отримати більшість у новому парламенті

Партія регіонів може розраховувати на самостійне створення більшості в новому парламенті, проте ця більшість може бути мінімально можливою.

За партійними списками Партія регіонів може розраховувати на 72 мандати, у мажоритарних округах перемогли 118 її представників.

Із високою часткою ймовірності можна спрогнозувати співпрацю з ПР п’яти депутатів-мажоритарників від партій "Союз", Народної партії та партії "Єдиний центр".

Аналіз політичних позицій самовисуванців, що перемогли в округах, дає змогу зробити висновок, що до Партії регіонів може приєднатися 31 людина. Таким чином, ПР набирає 226 осіб, необхідних для ухвалення рішень. Позиція декількох мажоритарників при цьому залишається неясною.

На думку аналітиків, саме нестійкістю отриманої більшості пояснюється напружена боротьба в решті мажоритарних округів.

Партії регіонів украй важливо отримати більшість на старті роботи нового парламенту, оскільки це дасть їй змогу обрати його керівні органи без необхідності враховувати позицію потенційних партнерів - КПУ, як це було в попередньому скликанні.

При цьому Партії регіонів також хотілося б уникнути залежності від окремих самовисуванців, у яких може з'явитися бажання розіграти свою "золоту акцію".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА