12:49 31.10.2012

Вибори-2012 в Українi є регресом порiвняно з виборами 2006-го i 2007 рокiв - ENEMO

2 хв читати

Мiсiя ENEMO заявляє, що парламентськi вибори 2012 року в Українi є регресними порiвняно з виборами 2006-го i 2007 рокiв.

"Порiвняно з виборами 2006-2007 рокiв цi вибори можна назвати регресними, кроком назад", - заявив голова мiсiї ENEMO в Українi Пiтер Навотнi на прес-конференцiї в середу в Києвi.

За словами П.Навотнi, рiвень порушень на нинiшнiх виборах перевищує рiвень порушень, якi було зафiксовано на попереднiх виборах.

Голова мiсiї ENEMO в Українi наголосив, що, "на жаль, виборча система i законодавство України не змогли забезпечити хороше проведення виборiв".

За його словами, в передвиборчий перiод було зафiксовано випадки явного пiдкупу виборцiв, використання адмiнiстративного ресурсу, а в останнiй мiсяць перед виборами переслiдували кандидатiв у депутати та чинили тиск на ЗМI, зокрема на телеканал TVi.

Вiн зазначив, що ЦВК робила попередження щодо порушень, але нiяких адмiнiстративних або кримiнальних наслiдкiв цi попередження не мали. П.Навотнi зазначив, що робота ЦВК була ефективною, але "її не можна назвати прозорою".

Вiн вiдзначив також непрозору роботу окружних виборчих комiсiй i факти, коли в комiсiях перешкоджали роботi спостерiгачiв.

За словами голови мiсiї, набагато бiльше порушень було в одномандатних округах. Вiн також зазначив, що до функцiй мiсiї не входить визнавати вибори дiйсними чи недiйсними. "Ми не можемо визнавати дiйсними чи недiйсними вибори. Ми можемо лише оцiнювати та давати вiдповiднi рекомендацiї", - наголосив П.Навотнi.

Вiн також зазначив, що ENEMO надалi спостерiгає за ситуацiєю пiдрахунку голосiв. Голова мiсiї повiдомив, що спостерiгачi вiд його органiзацiї перебуватимуть в Українi до 8 листопада, а подальшi їхнi дiї залежать вiд оголошення результатiв. "Коли мiсiя залишить Україну, залежить вiд того, як триватиме пiдрахунок голосiв", - уточнив вiн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА