15:08 31.10.2012

В Україні немає антисемітизму на державному рівні - Ігор Коломойський

2 хв читати
В Україні немає антисемітизму на державному рівні - Ігор Коломойський

В окремих областях України спостерігаються випадки прояву антисемітизму, проте його немає на державному рівні, заявив президент Об'єднаної єврейської громади України Ігор Коломойський на 7 з'їзді євреїв у Дніпропетровську у вівторок.

При цьому І.Коломойський поділив антисемітизм на дві частини: побутовий і державний.

"Ми маємо поділяти антисемітизм на дві частини. Антисемітизм побутовий, який завжди був, і антисемітизм державний. Сьогодні в Україні законодавча база говорить про те, що державного антисемітизму немає, окрім окремих проявів деяких чиновників",- сказав І.Коломойський.

Він навів приклад, коли в період передвиборчої кампанії з боку голови однієї з райдержадміністрацій Хмельницької області було допущено антисемітські прояви.

За словами І.Коломойського, з такими проявами антисемітизму місцеві громади та центральний офіс об'єднаної громади боротимуться всіма силами та методами.

"Те, що стосується державного антисемітизму, з боку будь-якої гілки влади: законодавчої, урядової, судової, якщо ми з цим стикатимемося, ми даватимемо цьому найсерйознішу відсіч", - наголосив він.

За останні чотири роки об'єднана єврейська громада України склала чорний список антисемітів. Не виключено, що після врегулювання юридичних нюансів розпочнеться його публікація.

Говорячи про вибори, які відбулися, І.Коломойський закликав делегатів з'їзду не піддаватися панічним настроям у зв’язку з тим, що ВО "Свобода" пройшла до Верховної Ради. Він нагадав, що за висловлювання на Говерлі "про жидів і москалів" Олега Тягнибока виключили з партії "Наша Україна" і він багато років не міг потрапити до Верховної Ради.

"Ми всі знаємо про ці настрої, знаємо про антисемітизм, більше того, знаємо, що він нікуди не подінеться. Хоч би як ми з ним боролися, він нікуди не подінеться. Доки є євреї, будуть антисеміти. Що стосується побутових проявів, чим можемо допомогти? Ми маємо бути відвертими. Євреї є найбільш націоналістичною нацією у світі. Ми богообраний народ, або ми так вважаємо, ...наше життя, наше існування викликає відповідні реакції", - зазначив І.Коломойський.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

Основні наступальні сили на Авдіївському напрямку ворог сконцентрував на Семенівці - 3 ОШБр

Шмигаль: Можу сказати, що ми точно маємо прогрес щодо зняття блокади на кордоні з Польщею

Туск: Немає такої сили у світі, яка могла б підірвати нашу дружбу і солідарність з Україною

Окупанти обстріляли Моначинівку Харківської області, загинула мирна мешканка

Рада провалила голосування щодо трьох постанов, зокрема про права військовослужбовців і поліцейських на соціальний захист

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА