14:55 01.11.2012

У "Свободі" називають вибори дуже брудними, але від мандатів відмовлятися не хочуть

1 хв читати
У "Свободі" називають вибори дуже брудними, але від мандатів відмовлятися не хочуть

У Всеукраїнському об'єднанні "Свобода" вважають, що представникам опозиційних сил не варто відмовлятися від депутатських мандатів у відповідь на фальсифікацію результатів виборів.

"Не визнати ці вибори - це не брати мандатів. Ви що, хочете, щоб ми, "Батьківщина" та "УДАР" не взяли мандатів, і у нас була нова Білорусь?", - сказав керівник прес-служби партії, №14 у виборчому списку "Свободи" Юрій Сиротюк на брифінгу в Києві в четвер.

Він зазначив, що юридично визнати вибори недійсними неможливо, але "Свобода" вже дала свою політичну оцінку: "Ми вважаємо, що ці вибори є найбільш брудними з усіх, які були після "помаранчевої" революції".

Ю.Сиротюк також наголосив, що остаточну оцінку "Свободою" парламентських виборів буде озвучено після офіційного підбиття їх підсумків.

Раніше один із лідерів об'єднаної опозиції партії "Батьківщина", віце-спікер парламенту Микола Томенко заявив, що фальсифікації результатів виборів із боку влади стають системними і примушують опозицію захищатися всіма доступними методами. Він вважає, що якщо влада не зупинить сценарію фальсифікацій та перегляду результатів виборів, то опозиція має ухвалити рішення про відмову працювати в новому парламенті.

Парламентські вибори відбулися в Україні 28 жовтня. Уперше партія "Свобода" подолала прохідний бар'єр. За результатами оброблення 99,49% електронних протоколів, партія набирає 10,48% голосів виборців.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА