17:01 01.11.2012

Уряд пропонує спростити порядок допуску військовослужбовців інших держав на територію України

2 хв читати

Уряд України пропонує спростити порядок допуску підрозділів збройних сил інших держав із метою проведення спільних навчань.

За інформацією прес-служби Міністерства оборони, відповідні зміни до законодавства було схвалено на засіданні Кабінету Міністрів у середу.

"Пропонується внести зміни до статті 8 зазначеного закону, а саме - доповнити частиною четвертою, згідно з якою передбачити можливість подання пропозиції щодо допуску в Україну підрозділів збройних сил інших держав для участі у багатонаціональних навчаннях разом із проектом плану навчань", - сказано в повідомленні.

Згідно з інформацією, внесення таких змін дасть змогу суттєво скоротити час підготовки відповідної нормативно-правової бази та ухвалення рішення про допуск іноземних підрозділів, що, у свою чергу, дасть змогу планувати і проводити багатонаціональні навчання, починаючи з першого кварталу кожного року.

В оборонному відомстві уточнюють, що зміни розробило Міноборони на виконання відповідного доручення президента України з метою вдосконалення порядку допуску підрозділів ЗС інших держав на територію України для участі в спільних військових навчаннях.

У міністерстві нагадують, що визначений чинним законодавством України порядок допуску іноземних підрозділів із метою забезпечення участі у багатонаціональних навчаннях передбачає два етапи. Спочатку подається план проведення багатонаціональних навчань за участю підрозділів ЗСУ на рік, а після цього вносяться пропозиції щодо допуску підрозділів ЗС інших держав на територію України для участі у багатонаціональних навчаннях.

Нові пропозиції передбачають можливість подання пропозицій щодо допуску іноземних військовослужбовців для участі у багатонаціональних навчаннях разом із проектом плану навчань.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Атаковано енергетичну інфраструктуру Дніпропетровської області - Міненерго

Залізничникам продовжили бронювання від мобілізації терміном на один місяць

Через пошкодження ділянки водогону залишилися без води Покровськ і Мирноград Донецької області - ОВА

Кличко: Київ став побратимом зі ще одним європейським містом - Загребом

У Бериславі російські війська обстріляли з дронів вантажівку з доставки питної води

На Закарпатті стався конфлікт за участю співробітників ТЦК, поліція розслідує справу

На Донеччині від ворожого вогню постраждали 13 населених пунктів, загинуло троє людей, поранені семеро

У Харкові пролунав вибух - мер

На час Великодніх свят у Херсонській міській громаді запроваджено додаткові обмеження - Мрочко

Російські війська минулої доби двічі намагалися штурмувати острів Нестрига в Херсонській області, відступили з втратами - Плетенчук

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА