09:43 02.11.2012

Лазаренко має намір повернутися в Україну після вчорашнього звільнення з американської в'язниці - адвокат

2 хв читати
Лазаренко має намір повернутися в Україну після вчорашнього звільнення з американської в'язниці - адвокат

Екс-прем'єр-міністр України Павло Лазаренко висловив бажання повернутися в Україну після звільнення 1 листопада з американської в'язниці, повідомила адвокат П.Лазаренка Марина Долгопола.

"Так, він висловив бажання повернутися в Україну", - сказала вона журналістам у четвер, пославшись на телефонну розмову з екс-прем'єром.

При цьому адвокат не уточнила, коли і за яких обставин П.Лазаренко повернеться.

Як повідомлялося, П.Лазаренко, який провів в ув'язненні понад десять років за фінансові махінації, вийшов з американської в'язниці Terminal Island на волю.

Раніше П.Лазаренко планував після в’язниці приїхати до свого американського маєтку й зустрітися з дружиною та дітьми.

У Генпрокуратурі, як і раніше, заявляють, що як тільки П.Лазаренко повернеться в Україну, його заарештують. Адвокати екс-прем'єра уточнюють, що в Україні слідчі йому інкримінують близько 50 кримінальних епізодів: давання хабара, привласнення коштів і зловживання службовим становищем.

У США екс-прем'єра України П.Лазаренка обвинувачували у відмиванні грошей, отриманих незаконним шляхом і переведених на закордонні рахунки в 1994-1999 роках. У серпні 2006 року каліфорнійський суд засудив його до дев'яти років ув'язнення за відмивання грошей та інші злочини. Він перебував під домашнім арештом у своїй квартирі в Сан-Франциско. У червні 2011 року термін утримання П.Лазаренка під вартою було скорочено на сім місяців - до 11 січня 2012 року.

Водночас у серпні 2011 року з'явилася інформація з посиланням на фахівця зі зв'язків із громадськістю Федерального бюро в'язниць США Кріса Берка (Chris Burke) про те, що П.Лазаренка буде звільнено з в'язниці в США 1 листопада 2012 року, а не 11 січня, як планувалося раніше. П.Лазаренка перевели з федеральної виправної установи в Дубліні (США, штат Каліфорнія) до чоловічої виправної установи зі зниженим рівнем безпеки Terminal Island (також у Каліфорнії).

Як повідомляє інтернет-видання "Українська правда" (УП) з посиланням на співробітника в'язниці Terminal Island, П.Лазаренко жив у в'язниці Лос-Анджелеса в звичайному бараку і не виконував жодних робіт. УП наводить слова співрозмовника, який на запитання, чим П.Лазаренко займався у в'язниці, відповів: "Спортом, їв, спілкування". На запитання, чи працював Лазаренко, він сказав: "Ну, може, щось прибирав. Але конкретно щоб працював... ні". Співробітник також розповів, що Лазаренко "жив у бараку" на 100-150 осіб.

За інформацією "Української правди", крім більше ніж восьми років у в'язниці, Лазаренко провів понад п’ять років під домашнім арештом.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський підписав закон про збільшення штрафів за порушення правил мобілізації

На покровському та курахівському напрямках від початку доби відбито вже по 14 атак - Генштаб ЗСУ

Нічні обстріли росіян призвели до тимчасового відключення світла в 7 областях - Міненерго

Україна націоналізувала два літаки, що належали найбільшому виробнику російської зброї, - СБУ

Затримано власника "Укрдонінвесту" бізнесмена Віталія Кропачова

СБУ й ГУР атакували військово-логістичні об'єкти в Севастополі, Туапсе й Новоросійську - джерело

МВС: Довідка про несудимість не потрібна для оновлення даних у ТЦК

Е-кабінет для військовозобов'язаних має запрацювати з 18 травня - Міноборони України

ДБР затримало прикордонника, який застрелив цивільного, що намагався незаконно перетнути кордон

Ворог розширив зону активних бойових дій майже на 70 км - Сирський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА