15:06 02.11.2012

Російський бізнесмен Лебедєв заперечує, що фінансував українську опозицію, і просить Януковича про підтримку

2 хв читати

Російський бізнесмен Олександр Лебедєв направив листа президентові України Віктору Януковичу, в якому позитивно відгукнувся про вибори до Верховної Ради, відкинув звинувачення преси у фінансуванні місцевих партій і попросив сприяння у зв'язку з судом, який відбудеться над ним у Росії.

"Вітаю вас із виборами... Незважаючи на деякі критичні зауваження в ЗМІ, впевнений, що ці вибори були достатньо відкритими, демократичними, справедливими й адекватно відображають палітру думок українських виборців", - ідеться в листі О.Лебедєва, копія якого надійшла в "Інтерфакс" у п'ятницю.

За словами бізнесмена, він "із подивом дізнався, що українські політологи через ЗМІ звинуватили мене не більше не менше у втручанні у внутрішні справи вашої держави".

"На прес-конференції в Києві вони заявили, що я нібито фінансував опозиційну партію "Свобода", і що моєю метою є якась "економічна експансія", для чого, зокрема, я "скуповую землі в Київській області", - йдеться в листі.

О.Лебедєв відкинув ці заяви, зауваживши, що його економічна експансія в Україні "полягає лише в тому, що з нуля побудовано найбільший у Криму курортно-рекреаційний комплекс".

Він наголосив, що наразі в Україні не має ніякого бізнесу і спрямовує зароблені там кошти на благодійність, після чого попросив В.Януковича про допомогу.

"Наразі я очікую суду в Росії за обвинуваченням у вчиненні хуліганських дій, продиктованих, до речі, виниклою "політичною ненавистю" до незнайомої людини - девелопера П. Прошу Вас, якщо можливо, просити міністра культури України дати характеристику результатам моєї діяльності в Україні. Очевидно, характеристики, отримані від т. зв. "демонстрантів", мені на процесі навряд чи допоможуть - а їх напевно нададуть", - наголошується в листі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА