18:25 05.11.2012

ЦВК пропонує ВР призначити повторні вибори в мажоритарних округах №94, №132, №194, №197, №223

2 хв читати
ЦВК пропонує ВР призначити повторні вибори в мажоритарних округах №94, №132, №194, №197, №223

Центральна виборча комісія України в постанові, ухваленій у понеділок, визнала неможливість встановлення достовірних результатів виборів у п’яти одномандатних округах: №94, №132, №194, №197, №223.

Крім того, ЦВК визнала необхідність проведення повторних виборів у цих округах та звертається до Верховної Ради стосовно ухвалення нею рішення щодо проведення повторних виборів у цих округах.

У своїй постанові ЦВК зазначає, що вибори в цих округах проведено без дотримання норм, передбачених Конституцією та законом про вибори народних депутатів України.

Як повідомлялося, в окрузі №94 (Обухів, Київська область) спершу перемагав кандидат від "Батьківщини" Віктор Романюк. Проте апеляційний адмінсуд дав підстави не визнавати результати голосування на 28 дільницях, де лідирував В.Романюк, і окружком оголосив переможцем кандидата від Партії регіонів Тетяну Засуху, яка є дружиною екс-керівника області.

У 132-му окрузі (Первомайськ, Миколаївська область) була боротьба між кандидатом від об'єднаної опозиції Аркадієм Корнацьким і кандидатом від Партії регіонів Віталієм Травянком, який є заступником голови Миколаївської облдержадміністрації.

За першими даними після підрахунку 100% голосів Корнацький випереджав Травянка на 4 167 голосів, проте після низки скандальних подій ЦВК прийняла протокол окружкому №132, де переможцем значиться Травянка, але доручила перевірити все.

В окрузі №197 (Канів, Черкаська область) комісія дуже повільно рахувала голоси, і опозиціонери заявляли про махінації на користь самовисуванця Богдана Губського. Альтернативний підрахунок голосів показав перемогу кандидата "Батьківщини" Леоніда Даценка, проте вранці 5 листопада на сайті ЦВК Б.Губський значився як переможець.

Триває боротьба в окрузі №223 у Києві між кандидатом "Свободи" Юрієм Левченком і самовисуванецм Віктором Пилипишиним (екс-голова Шевченківської райради та райадміністрації в столиці). Спершу перемогу здобув В.Пилипишин, за останніми даними, лідирує Ю.Левченко, але суд постановив перерахувати голоси на 11 дільницях.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА