10:33 06.11.2012

Перевибори за п’ятьма округами не гарантують відсутності фальсифікацій на них - Кличко

2 хв читати
Перевибори за п’ятьма округами не гарантують відсутності фальсифікацій на них - Кличко

Повторні вибори за п’ятьма мажоритарними округами не гарантують відсутності фальсифікацій під час повторного волевиявлення, вважає лідер партії "УДАР" Віталій Кличко.

"Можна скільки завгодно говорити про нові вибори, про обнулення списків. Крім того, щойно в ЦВК заявили, що в п'яти округах будуть перевибори. На перший погляд, можна було б радіти, адже Центрвиборчком офіційно визнав факт фальсифікацій. Однак ніхто не дасть гарантії, що в результаті перевиборів знову не відбуватимуться ось такі "уточнені протоколи", не буде маніпуляцій із волевиявленням людей", - цитує слова В.Кличка прес-служба партії у вівторок.

Він також висловив подив у зв'язку з відсутністю реакції президента України Віктора Януковича на ситуацію навколо виборів.

"Сьогодні я, як звичайний громадянин, звертаюся до гаранта Конституції з вимогою скликати представників виконавчої влади, керівництво правоохоронних органів та розглянути питання фальсифікацій на виборах, знайти й покарати винних. І гарантувати, нарешті, дотримання закону. Адже, на превеликий жаль, на виборах була неймовірна кількість фальсифікацій. Це бачать українці, це бачать міжнародні спостерігачі, це нарешті побачила ЦВК. Лише сліпий цього не помічає. Було б правильно, якби президент дав оцінку тому беззаконню, яке відбувається в Україні ", - заявив лідер "УДАРу".

ЦВК у постанові, прийнятій у понеділок, визнала неможливість встановлення достовірних результатів виборів у п’яти одномандатних округах: №94, 132, 194, 197, 223. Крім того, ЦВК визнала необхідність проведення повторних виборів у цих округах і звертається до Верховної Ради щодо ухвалення нею рішення про проведення повторних виборів у цих округах.

У своїй постанові ЦВК зазначає, що вибори в цих округах проведено без дотримання норм, передбачених Конституцією і законом про вибори народних депутатів України.

Загалом для виборів до ВР створено 225 одномандатних округів. Вибори проводяться за змішаною системою. Згідно з результатами 99,95% опрацьованих протоколів за багатомандатним виборчим округом на парламентських виборах в Україні, Партія регіонів набрала 30,00% голосів виборців, "Батьківщина" - 25,53%, "УДАР" - 13,96%, КПУ - 13,18%, "Свобода" - 10,44%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА