14:19 06.11.2012

Опозиція не боїться перевиборів - Яценюк

2 хв читати
Опозиція не боїться перевиборів - Яценюк

Голова ради об'єднаної опозиції "Батьківщина" Арсеній Яценюк заявляє, що опозиція готує судові позови на рішення Центральної виборчої комісії про проведення перевиборів у п'яти мажоритарних округах.

"Ми оскаржимо рішення ЦВК, ми вимагаємо, щоб ЦВК здійснила підрахунок голосів і визнала наших кандидатів переможцями", - сказав він, виступаючи на мітингу біля будівлі ЦВК у вівторок.

При цьому він наголосив, що опозиція не боїться перевиборів і впевнена у своїй перемозі на них.

А.Яценюк також вимагає від президента України Віктора Януковича бути гарантом Конституції, а не "гарантом фальсифікацій".

Крім того, він оголосив присутнім на мітингу про те, що лідери опозиції знову виступлять перед своїми прихильниками о 18:00.

ЦВК у постанові, ухваленій у понеділок, визнала неможливість встановлення достовірних результатів виборів у п’яти одномандатних округах: №94, 132, 194, 197, 223. Крім того, ЦВК визнала необхідність проведення повторних виборів у цих округах і звертається до Верховної Ради щодо ухвалення нею рішення про проведення повторних виборів у цих округах.

У своїй постанові ЦВК зазначає, що вибори в цих округах проведено без дотримання норм, передбачених Конституцією і законом про вибори народних депутатів України.

Загалом для виборів до ВР створено 225 одномандатних округів. Вибори проводяться за змішаною системою. Згідно з результатами 99,95% опрацьованих протоколів за багатомандатним виборчим округом на парламентських виборах в Україні, Партія регіонів набрала 30,00% голосів виборців, "Батьківщина" - 25,53%, "УДАР" - 13,96%, КПУ - 13,18%, "Свобода" - 10,44%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА