19:04 06.11.2012

Масштабне командно-штабне навчання МНС стартувало в Одесі

2 хв читати

Масштабне командно-штабне навчання Міністерства надзвичайних ситуацій України розпочалося в Одесі у вівторок, повідомляє центр громадських зв'язків Головного управління МНС в Одеській області.

Навчання триватиме до 8 листопада. Під час маневрів рятувальники мають намір навчитися взаємодіяти з місцевими органами влади та підрозділами цивільного захисту територіальної підсистеми єдиної системи цивільного захисту Одеської області.

Рятувальники також мають намір одпрацювати практичні дії персоналу під час ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій техногенного характеру, пов'язаних з аварією на залізничній станції.

За легендою навчань, 6 листопада о 14.00 на території залізничної станції Одеса-Товарна під час виконання маневрених робіт зійшли з рейок дві залізничні цистерни із сирою нафтою, що призвело до її розливу та займання. Виникла загроза поширення пожежі на споруди станції та навколишню територію. Для ліквідації наслідків умовної аварії було створено міську оперативну комісію, яку очолює перший віце-мер Одеси Микола Ільченко.

"У навчаннях будуть задіяні близько 30 одиниць техніки і понад 200 людей. Три дні командно-штабного навчання покажуть на практиці нашу готовність до надзвичайних ситуацій", - сказав М.Ільченко.

У рамках легенди, рятувальники через міську радіотрансляційну мережу та інші місцеві ЗМІ поширили звернення із закликом терміново евакуювати жителів деяких вулиць. Для евакуації населення передбачено виділення 20 автобусів. Задіяні шість бригад "швидкої допомоги", для організації харчування створюється пересувний пункт.

Для 3,5 тисяч одеситів мікрорайону станції Одеса-Товарна, будинки яких потрапляють у хмару задимлення від виниклої пожежі, в навчальному режимі відкрито два евакуаційні пункти на базі СШ №8 та гімназії №4. У цих закладах підготовлено кімнати відпочинку, пункти з надання першої медичної допомоги, гаряче харчування та предмети першої гігієни. Вікна шкіл загерметизують.

Комісія МНС, яка стежитиме за ходом навчань, дасть свою оцінку роботі муніципальних органів після закінчення тренувальних маневрів з урахуванням додаткових ускладнюючих ввідних - пожежа, екстрене знеструмлення стратегічно важливого об'єкта тощо - і відповідній оперативній реакції керівника того чи іншого відомства, що відповідає за усунення заданої навчальної проблеми.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА