19:20 06.11.2012

Опозиція оскаржила в суді рішення ЦВК про перевибори в 5 округах

2 хв читати
Опозиція оскаржила в суді рішення ЦВК про перевибори в 5 округах

Опозиція оскаржила у Вищому адміністративному суді України рішення Центральної виборчої комісії (ЦВК) про оголошення перевиборів у п’яти мажоритарних округах.

"Ми сьогодні подали до суду на ЦВК із вимогою скасувати рішення про оголошення перевиборів, порахувати бюлетені в округах, де перемогли наші кандидати, і визнати перемогу опозиційних кандидатів", - сказав на мітингу біля будівлі ЦВК у вівторок голова ради об'єднаної опозиції "Батьківщина", народний депутат Арсеній Яценюк.

Він наголосив, що Верховна Рада України, як і ЦВК, не ухвалила рішення про перевибори, а переадресувала його назад на ЦВК. "Ні ЦВК, ні Верховна Рада не ухвалили законного рішення про проведення перевиборів. Такого рішення не існує", - заявив А.Яценюк.

Він вважає, що якщо ЦВК не вирішить ситуації із виборами в проблемних мажоритарних округах, нову Верховну Раду не може бути визнано легітимною загалом.

У прес-службі ВАСУ повідомили, що вони не мають інформації про надходження цього позову.

5 листопада Центральна виборча комісія України ухвалила постанову, в якій визнала неможливість встановлення достовірних результатів виборів в п’яти одномандатних округах: №94, №132, №194, №197, №223. Крім того, ЦВК визнала необхідність проведення повторних виборів у цих округах і звертається до Верховної Ради щодо ухвалення нею рішення про проведення повторних виборів у цих округах.

Верховна Рада на засіданні 6 листопада ухвалила постанову, згідно з якою запропоновано рекомендувати ЦВК призначити повторні вибори в п'яти одномандатних округах - 94, №132, №194, №197, №223. Згідно з постановою, ЦВК має визначити обсяг витрат на проведення повторних виборів. Кабінету Міністрів парламент рекомендує вжити заходів щодо фінансування повторних виборів.

Вибори народних депутатів за змішаною системою відбулися в Україні 28 жовтня: 225 народних депутатів обирали за партійними списками, ще 225 - у мажоритарних округах. Нині до ЦВК в електронному вигляді надійшли 99,95% протоколів за партійними списками та 99,62% - за одномандатними округами.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Прем'єр-міністерка Данії підтвердила участь у Саміті миру в Швейцарії - Зеленський

Зеленський вручив державні нагороди з нагоди Дня пам'яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

У важкому стані двоє дітей, які постраждали в Харкові, - Терехов

Серед постраждалих у Харкові дітей один хлопчик важкому стані, повідомив мер

"Укренерго" закликає до економного споживання е/е ввечері, щоб уникнути графіків відключень

СБУ затримала жительку Київщини, яка передавала ворогу інформацію про оборону Києва у 2022 році

Окупанти вдарили по Харкову, постраждало троє дітей - Синєгубов

Рада продовжила дію воєнного стану та загальної мобілізації

В Івано-Франківській області ліквідовано пожежу на об'єкті критичної інфраструктури після атаки ворога - ДСНС

Уночі 9 та 10 травня в Україні заморозки на поверхні ґрунту

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА