12:13 07.11.2012

КПУ візьме участь у перевиборах - Симоненко

1 хв читати
КПУ візьме участь у перевиборах - Симоненко

Комуністична партія України висуватиме своїх кандидатів у мажоритарних округах, де призначено перевибори, заявляє лідер комуністів Петро Симоненко.

"Безумовно, ми не залишимося поза процесом. Ми теж братимемо участь у виборах", - сказав П.Симоненко журналістам у середу в Києві, відповідаючи на запитання про те, чи висуватиме КПУ своїх кандидатів у мажоритарних округах, де призначено перевибори.

При цьому лідер комуністів зазначив, що прецедент призначення перевиборів виник унаслідок "нахабної та цинічної поведінки олігархів, які використали мажоритарну систему".

"Вибори - це наймання від імені робітників і звичайних людей депутатів, а олігархи вчинили навпаки: вони спробували найняти виборців, які сьогодні голосуватимуть за них", - сказав П.Симоненко, наголосивши, що сьогодні необхідно серйозно говорити про докорінну зміну системи виборів.

Як повідомлялося, Верховна Рада України ухвалила постанову, в якій пропонується рекомендувати Центральній виборчій комісії (ЦВК) призначити повторні вибори у п'яти одномандатних округах - №94, 132, 194, 197, 223.

Вибори народних депутатів минули в Україні 28 жовтня. Вибори відбулися за змішаною системою: 250 народних депутатів обирали за партійними списками, ще 250 - за мажоритарними округами. Наразі до ЦВК в електронному вигляді надійшли 99,95% протоколів за партійними списками і 99,62% - за одномандатними округами.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА